avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere interventie accesorie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere interventie accesorie

Tatal meu a vandut fara stirea mamei mele toata mostenirea lui:casa,terenuri,paduri etc .Vanzarea a constat intr-un contract cu uzufruct viager facut nepotului ,adica copilului de 6 ani fratelui meu (copil infiat) si tutore cumnata.Dupa 2 ani fratele se desparte de sotie,copilul ramane la fosta cumnata care ameninta pe mama ca va intra dupa moartea tatalui in casa si o va scoate in strada ,astfel afla mama de acest act.Tata a putut face asta deoarece s-a mentionat ca e mostenire.In 2008 a deschis un proces de anulare a actului respectiv invocand eroarea obstacol.Fratele recunoaste ca a fost o pacaleala si l-au dus in eroare pe batran datorita unor presiuni din partea fostei sotii,dar in prima instanta tata pierde procesul.La recurs intervine mama ,care mentioneaza ca traieste acolo de 45 ani a muncit si investit toti banii acolo deci ea sustine pe tata.Iar eu ca mostenitor de drept?
Ce sanse are mama mea?Daca se admite cererea de intervenient in interesul tatalui trebuie sa plateasca si ea taxa judiciara de timbru?Multumesc mult

Alte discuții în legătură

Contract cu uzufruct viager teslovan florentina teslovan florentina buna ziua.Am o problema si nu stiu cum e mai bine de facut.Tatal meu (are73 ani)a facut un contract de vc cu uzufruct viager in 2005 pentru toata averea lui :o ... (vezi toată discuția)
Anulare act vc cu uzufruct viager teslovan florentina teslovan florentina buna ziua. va rog sa ma ajutati in marea mea problema.in aprilie anul acesta am mai prezentat problema mea care este destul de grava.Tatal meu a incheiat in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vc cu uzufruct viager teslovan florentina teslovan florentina Este cel mai pros facut contract?Cel mai greu de anulat?Tatal meu a fost dus in eroare si a facut un asemenea contract unui nepot -copil adoptat de fratele meu ... (vezi toată discuția)