buna ziua. va rog sa ma ajutati in marea mea problema.in aprilie anul acesta am mai prezentat problema mea care este destul de grava.Tatal meu a incheiat in 2006 un contract cu uzufruct viager cu toata averea lui ,mai precis casa si peste 10 ha de teren nepotului meu care avea in acel an 6 ani ,tutore fosta cumnata adica mama copilului.Mentionez ca intre timp fratele s-a despartit de cumnata si au inceput amenintarile cu proprietatile tatalui meu.Mama mea nu a stiut nimic ,totul a figurat ca si mostenire a tatalui meu .Mentionez ca tata cand a vazut ce a facut a deschis proces de anulare a actului -proces pierdut si apoi a facut recurs.La recurs mama a intervenit ca si intervenient accesoriu.Astazi am primit sentinta si s-a respins recursul.Sunt disperata si nu stiu daca mai este vreo cale .Hotararea e irevocabila.
Deci ,mai exista vreo cale de atac si care ar fi?
Sunt mai multe sanse sa deschid eu proces ca succesor de drept ,ca mi s-a incalcat rezerva succesorala?
Si asta acum sau dupa moartea tatalui meu?Multumesc
In timpul vietii, tatal dvs. putea dispune cum dorea de proprietatea sa. Ceea ce puteti face dvs. e ca in calitate de mostenitor, dupa ce va adresati notarului ultimului domiciliu,sa atacati actul pe motiv de donatie deghizata.
multumesc.V-am mai adresat dumneavoastra inca o intrebare astazi tot pe aceeasi tema.sper sa nu va suparati.Vreau sa va intreb ,ceea ce mi-ati spus adineauri ,in calitate de mostenitor cand ma pot ataca actul pe motiv de donatie deghizata? Acum sau dupa moartea tatalui?.Nu as fi atat de disperata dar e vorba de mama care dupa moartea tatalui meu( e paralizat si are 78 de ani) ,va ramane pe drumuri.Fosta nora deja a venit sa ne anunte ca va pune lacate peste tot .