avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Institutie publica citata in instanta in calitate de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Institutie publica citata in instanta in calitate de mostenitor

ma poate ajuta si pe mine cineva ?? sunt consilier juridic la o institutie publica, obiectul de activitate este evidenta persoanelor si am primit o citatie intr-un dosar la judecatorie unde suntem citati in calitate de mostenitori, obiectul dosarului fiind succesiune. Nu imi dau seama ce legatura avem noi in aceast dosar de ce am fost citati in calitate de mostenitori.???
Cel mai recent răspuns: bogdan27 , utilizator 10:52, 24 Martie 2011
Incepeti prin a citi art. 680 cod civil, despre drepturile statului asupra mostenirii vacante.
da si eu am citit dar cum am precizat domeniul nostru de activitate este Evidenta Persoanelor si Stare Civila, deci si prin urmare e vorba de o mostenire vacanta unde Statul are drept succesoral prin Ministerul de Finante si nicidecum prin Directia de Evidenta a Persoanelor nu?!!! o eroare dupa cum mi-a fost precizat de judecatoare.

Ok, atunci aveti lipsa de calitate procesuala pasiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune prin mediator ContSters98245 ContSters98245 Buna ziua, puteti sa imi spuneti care este procedura pentru realizarea succesiuni, partajul si iesirea din indiviziune prin mediere? Am inteles ca daca partile ... (vezi toată discuția)
Persoana citata a decedat avocos avocos Buna ziua, Dca o persoana citata in instanta a decedat inainte de prima infatisare ce se poate intampla cu acel proces? multumesc (vezi toată discuția)
Neacceptarea calitãþii de mostenitor ºi excepþia lipsei calitãþii procesuale pasive alertbrain alertbrain Sunt citat intr-un proces civil in calitate de parat intr-un proces cu asociatia de proprietari ptr datorii ale mamei mele defuncte, eu fiind unicul ei fiu ... (vezi toată discuția)