avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mijloc fix sau obiect de inventar?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mijloc fix sau obiect de inventar?

Buna ziua,
Daca am cuparat un produs in valoare de 1.774,19 Ron (fara TVA) iar cu TVA ajunge la 2.200 (produs pe care il voi trece pe cheltuielile IF-ului care nu este platitoare de TVA) ce este pentru IF? MIJLOC FIX sau OBIECT DE INVENTAR #-o
#-o
Multumesc anticipat celor care doresc sa ma ajute!
Cel mai recent răspuns: emilia1961 , utilizator 12:39, 23 Martie 2011
Avand in vedere ca TVA-ul este inclus in plata efectuata, il veti considera mijloc fix.
Pentru a fi mijloc fix trebuie sa indeplineasca doua conditii:
-valoare peste 1.800 lei
si
-durata minima de functionare 1 an.
Daca produsul indeplineste cele doua conditii atunci puteti sa-l inregistrati ca si mijloc fix.
Va multumesc mult pentru ajutor!
Dar...... mai am o neclaritate: Care este durata de utilizare??

In cap. Sfaturi si recomadari sunt trecute o serie de verificari care trebuiesc facute iar la unul din puncte scrie:
- inlocuirea rezervorului GPL : la fiecare 10 ani
Iau ca durata de utilizare cei 10 ani? O pot amortiza intr-un timp mai scurt?
Va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum amortizez o instalatie gpl montata pe taxi emilia1961 emilia1961 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care credeti ca este durata de utilizare a unei instalatii GPL montata pe taxi daca in [b]Cap. Sfaturi si ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe cheltuieli a unei instalatii gpl montata pe taxi emilia1961 emilia1961 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am un IF cu activitate taxi. Am pus (in luna Ianuarie 2011) pe masina de ... (vezi toată discuția)
Cum incadrez: obiect de inventar sau mijloc fix? mmanu mmanu am cumparat un laptop, valoare 1400 lei cu tva, il incadrez la obiecte de inventar dupa valoare? sau la mijloace fixe? eu lucrez mult cu calculatorul, s-ar ... (vezi toată discuția)