exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care instanta da dreptul primariei sa oblige o parte din proprietarii unui bloc sa consolideze cladirea conform expertizei facute. Expertiza prevede 2 variante de consolidare, dar instanta nu face precizarea care din cele 2 variante trebuie aplicata. Aceasta constituie titlul executoriu.
Expertiza este oricum incompleta si incorecta, din ea lipsind 8 apartamente si un etaj.
In bloc sunt 53 de apartamente. Hotarirea este impotriva a 21, din care in timpul procesului au murit 6 iar mostenitorii au vindut si inca 7 au fost vindute in mod repetat. In nici un contract nu se face nici o mentiune despre consolidare. Din ceilalti 32, nu este cunoscuta parerea majoritatii. Tot in timpul litigiului, primaria a vindut la rindul ei 27 de apartamente si nici in aceste contracte nu este mentionat nimic despre consolidare.
Cum poate fi aplicata practic executarea silita in acest caz, impotriva doar unei parti din proprietari si cind obligatia din titlul executoriu este nedeterminata si nedeterminabila ?
Cf. Art. 399(1) Impotriva executarii silite ,precum si impotriva oricarui act de executare se poate face contestatie de catre cei interesati sau vatamati prin executare.De asemenea, daca nu s-a utiliizat procedura prevazuta la art.281,se poate face contestatie si in cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul,intindere sau aplicarea titlului executoriu,precum si in cazul in care organul de executare refuza sa indeplineasca un act de executare in conditiile prevazute de lege.
(2) De asemenea ,dupa ce a inceput executarea silita,cei interesati sau vatamati pot cere, pe calea contestatiei la executare,si anularea incheierii prin care s-a dispus investirea cu formula executorie sau, dupa caz, incuviintarea executarii,data fara indeplinirea conditiilor legale.:)
S-a depus de catre debitori si contestatie la executare si cerere de suspendare a executarii, dar ce se intimpla daca nu vor avea cistig de cauza cu aceste actiuni. Ce urmeaza ? #-o
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Ridicare poprire
anjinsan
Buna Ziua,
Un creditor pune in executare mai multe bilete la ordin, iar executorul judecatoresc infiinteaza poprire pe contul societatii debitoare. Problema ... (vezi toată discuția)