suntem 53 de familii care locuim intr-un imobil care in 1994 a fost expertizat tehnic si incadrat in clasa 1 de risc seismic. majoritatea proprietarilor nu si-au dat niciodata acordul pentru aceasta consolidare, deoarece expertiza este incompleta si gresita si solicita reexpertizarea cladirii, pentru ca nu s-au luat probe de laborator, pentru ca nu s-au facut decopertari, pentru ca lipseste un etaj si 8 apartamente, pentru ca nu s-a comunicat un pret estrimativ si un deviz de lucrari, pentru ca acordul notarial solicitat de PMB este intitulat anexa 9 la contract, desi nu ne-a fost prezentat niciodata nici un contract, etc. aceasta expertiza propune 2 solutii de consolidare. dupa anul 1995 statul a vindut in bloc aproxilativ 25 - 30 de apartamente, dar in nici un contract nu se mentioneaza ca imobilul este incadrat in clasa 1 de risc seismis si trebuie consolidat.
in anul 2000 am fost dati in judecata de PMB cu obligatia de a face, pe motiv ca ne opunem cu rea vointa consolidarii.
am cistigat la fond si la apel, pentru ca apoi, in anul 2003 sa pierdem la recurs. primele instante au constatat ca nu se indeplinisera procedurile legale pentru a fi obligati la aceasta consolidare. instanta de recurs, a rasturnat intreg probatoriul. decizia data in recurs a ramas definitiva si irevocabila si ulterior a fost ivestita cu titlu executoriu, dar aceasta nu precizeaza care din cele 2 solutii propuse in expertiza trebuie aplicata. cu 5 zile inainte de a se prescrie dreptul de a cere executarea silita, s-a inceput procedura de executare. deci in 28 decembrie 2006 am primit somatii de executare de la BEJ, ca in termen de 10 zile sa ne conformam prevederilor din titlul executoriu. din cei 21 somati, 7 au vindut deja de citiva ani iar 6 au decedat. acordul celor care au cumparat dupa 1995 ( de la stat , sau de la persoane fizice ) nu a fost cerut niciodata, deci parerea acestora este practic necunoscuta.
titlul executoriu, prevede ca parte din locatarii imobilului ( deci nu toti ) sa ia masuri de consolidare si din acesta nici nu rezulta clar ce anume obligatie avem de indeplinit, deci obligatia este nedeterminata si nedeterminabila. fata de dispozitiile titlului executoriu, ne intrebam cum am putea sa consolidam blocul in 10 zile, asa cum am fost somati.
in ianuarie 2007 am solicitat in instanta si am obtinut suspendarea provizorie a executarii silite. tot atunci am depus si o contestatie la executare, in care cerem si suspendarea definitiva a executarii. contestatia a fost admisa si am avut citeva termene iar suspendarea a fost respinsa si am facut recurs. si recursul a avut deja citeva termene.
din august 2007, ambele sunt suspendate, pentru ca unul din contestatori a decedat si a trebuit facuta succesiunea.
acum urmeaza sa le repunem pe rol si mostenitorii sa isi precizeze pozitia in cauza.
DE CIND CURGE TERMENUL DE PERIMARE A EXECUTARII IN ACEASTA SITUATIE ???
Cel mai recent răspuns:
Eugen Huruba , Executor judecatoresc
21:49, 26 Mai 2008