avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contracte inchiriere spatii comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contracte inchiriere spatii comerciale

Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati, pentru ca nu am studii juridice. Firma pentru care lucrez in prezent a primit in administrare niste spatii comerciale. Aceste spatii au contracte de inchirere in derulare, pe care avem obligatia sa le pastram si sa incasam chiriile in continuare. Problema mea este: ce forma de act se incheie in acest stadiu? Cineva a sugerat incheierea unui act aditional la vechile contracte, dar mie nu mi se pare normal pentru ca titularul acelor contracte este persoana juridica, care ne-a dat in administrare spatiile respective. Astept opiniile dvs. profesionale si va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocat Eugen Titoiu , Avocat 20:29, 22 Martie 2011
Prin ce document ati primit spatiile in administrare ?
Suntem o societate comerciala cu asociat unic primaria orasului. In baza unei hotarari a consiliului local.
Problema dumneavoastra are doua solutii, daca imi este permis .
TitoiuEugen a scris:

Problema dumneavoastra are doua solutii, daca imi este permis .

Va multumesc foarte mult pentru amabilitate. Ce imi sugerati?
Ultima modificare: Marți, 22 Martie 2011
azone19_70, utilizator
Una teoretica .
Mai intai societatea dumneavoastra are asociat unic unitatea administrativ teritoriala ( comuna, oras, municipiu ) si nu primaria care nu are personalitate juridica.
Daca prin hotararea autoritatii locale ( consiliul local ) competente sa decida cu privire la administrarea bunurilor unitatii administrativ - teritoriale s-a transmis catre dumneavoastra dreptul de a administra aceste spatii comerciale, adica de a incasa chiria pentru folosinta acestora de catre alte persoane fizice sau juridice, detinute in baza unor contracte de inchiriere nu este necesar incheierea unor acte aditionale la contractul initial .
Dar chiriasii trebuie notificati cu privire la existenta acestei hotarari a consiliului local, precum si cu privire la schimbarea contului in care trebuie sa faca plata chiriei si a beneficiarului acesteia .

Alte discuții în legătură

Creante fiscale. aleko27 aleko27 Conform legislatie in vigoare ma poate ajuta cineva cu o nominalizare concreta a urmatoarei expresii: \\"compartimente de specialitate cu atribuţii în ... (vezi toată discuția)
Transfer in interesul serviciului monica i monica i sunt pusa in fata urmatoarei situatii: ma transfer in interesul servicului in conditiile art.90 din Legea 188/1999. Legea spune ca ma pot transfera pe un post ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate luis29 luis29 Buna ziua, am si eu o intrebare fata de legea incompatibilitatii care nu mi se pare clara. Sunt administratorul unei firme de salubrizare, firma de ... (vezi toată discuția)