avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata indemnizatiei de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata indemnizatiei de maternitate

mai este valabila Ordonanţa de urgenţă nr. 158/2005 in care scrie:
Art. 93. - (1) Drepturile la concedii si indemnizatii care s-au nascut anterior situatiei de incetare a activitatii
angajatorului sau inainte de expirarea termenului pentru care a fost incheiat contractul individual de munca
se achita din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
(2) Plata indemnizaţiilor, în condiţiile prevăzute la alin. (1), se efectuează până la încetarea situaţiei care a determinat necesitatea eliberării de certificate medicale."
asta inseamna ca daca mi se incheie contractul de munca pe perioada determinata si mai am 50 zile de concediu post natal dupa incheiere mi se vor plati daca aduc certificat de la medic?
Cel mai recent răspuns: coraline , utilizator 06:24, 24 Martie 2011
1. Ceea ce ati redat dvs. mai sus este din Normele deaplicare a OUG 158/2005 care acum, modificate, arata astfel:
Art. 93. – (1) Drepturile la concedii şi indemnizaţii care s-au nãscut anterior situaţiei de încetare a activitãţii angajatorului sau înainte de expirarea termenului pentru care a fost încheiat contractul individual de muncã, contractul de administrare ori de management, a expirat termenul pentru care a fost exercitatã funcţia publicã ori a expirat mandatul în baza cãruia a desfãşurat activitate în funcţii elective sau în funcţii numite în cadrul autoritãţii executive, legislative ori judecãtoreşti se achitã din bugetul Fondului naţional unic de asigurãri sociale de sãnãtate.
(1.1) Plata indemnizaţiilor de asigurãri sociale de sãnãtate, pentru drepturile care s-au nãscut anterior situaţiilor prevãzute la alin. (1), se efectueazã pânã la încetarea situaţiei care a determinat necesitatea eliberãrii de certificate medicale.

2. CIM va inceta, de drept (art.56j din Codul muncii) la data expirarii sale.

3. Certificatele de concediu de maternitate le prezentati la Casa de Asigurari de Sanatate care le calculeaza si le plateste.
asta inseamna ca o sa fie platite acele zile care depasesc contractul de munca chiar daca acesta a incetat ?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
coraline, utilizator
Da, asta spune si textul de lege de mai sus:
Art. 93. – (1) Drepturile la concedii şi indemnizaţii care s-au nãscut anterior situaţiei de încetare a activitãţii angajatorului...
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical MorarM MorarM Buna seara, ce facem in situatia in care, suntem in concediu medical si firma angajatoare se inchide intre timp? cine plateste concediu medical? ... (vezi toată discuția)
Concediu medical neplatit (societate in insolventa) kivi kivi Firma la care am lucrat a intrat in insolventa si toti angajati au intrat in somaj.numai eu ramasem ca angajata find insarcinata si in concediu medical.am ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate luci08 luci08 Buna ziua, Am o societate si doresc sa o dizolv, doar ca am o angajata care doar ce si-a inceput concediul prenatal, in maxim 40 de zile o sa-mi iasa ... (vezi toată discuția)