avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitul pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitul pe venit

Asdori sa ma ajutati cu un raspuns concret!!!!.In 2005 am inchiriat ap. proprietate personala la o persoana fizica pe o perioada de 3 ani timp in care eu am fost plecat din tara.Contractul a fost legal inregistrat la FINANTE pentru care am platit impozit!LAintoarcerea in tara am fost sa ma reinscriu la medic de familie dar mi sa spus de la cass ca nu pot beneficia de medic de fam pina nu achit o anumita suma ca impozit pe venitul obtinut din inchirierea apartamentului.Din 2008 Octombrie lucrez aici in tara si cotizez in fiecare luna la sanatate si tot nu am medic de fam.AS DORI SA MA LAMURITI DACA SUNT OBLIGAT SA ACHIT ACEASTA SUMA LA SANATATE PENTRU A BENEFICIA DIN NOU DE MEDIC DE FAM,din moment ce s-a platit odata impozit la finante.VA MULTUMESC SI SPER SA MA AJUTATI.
Cel mai recent răspuns: LUMINITA TURCU , Consultant fiscal 20:24, 26 Martie 2011
Pentru suma incasata din cedarea folosintei bunurilor se plateste contributie la sanatate conform art. 257 alin. 2 lit. e din Legea 95/2006.

ART. 257
.....
(2) Contributia lunara a persoanei asigurate se stabileste sub forma unei cote de 6,5%, care se aplica asupra:
a) veniturilor din salarii sau asimilate salariilor care se supun impozitului pe venit;
b) veniturilor impozabile realizate de persoane care desfasoara activitati independente care se supun impozitului pe venit; daca acest venit
este singurul asupra caruia se calculeaza contributia, aceasta nu poate fi mai mica decat cea calculata la un salariu de baza minim brut pe tara, lunar;
c) veniturilor din agricultura supuse impozitului pe venit si veniturilor din silvicultura, pentru persoanele fizice care nu au calitatea de angajator si nu se incadreaza la lit. b);
d) indemnizatiilor de somaj;
e) veniturilor din cedarea folosintei bunurilor, veniturilor din dividende si dobanzi, veniturilor din drepturi de proprietate intelectuala realizate in mod individual si/sau intr-o forma de asociere si altor venituri care se supun impozitului pe venit numai in cazul in care nu realizeaza venituri de natura celor prevazute la lit. a)-d), dar nu mai putin de un salariu de baza minim brut pe tara, lunar;
f) veniturilor realizate din pensii.
.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuþia la casa de asigurãri de sãnãtate veronica mazarache veronica mazarache Un pensionar care obține venituri din închirieri de bunuri și plătește la fisc taxe trebuie să plătească și contribuția la casa ... (vezi toată discuția)
Obligat la asigurare ? mars on line mars on line Daca sunt o persoana fizica , care are venit din cedarea folosintei bunurilor,sunt obligat la plata CAS(6,5%)?.Mentionez ca in ultimii 17 ani nu am fost ... (vezi toată discuția)
Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)