Daca sunt o persoana fizica , care are venit din cedarea folosintei bunurilor,sunt obligat la plata CAS(6,5%)?.Mentionez ca in ultimii 17 ani nu am fost angajat,si nu am platit CAS, dar as vrea sa incep sa platesc.Am inteles ca legea 95/2006 ma obliga sa platesc din urma (ultimii 5 ani)ca sa fiu asigurat la zi.
Din veniturile realizate ar fi trebuit sa virati contributia la CASS.Erati exceptat daca ati fi realizat venituri si urmare a unui contract de munca.
Nu vreau sa va indispun,dar penalitatile sunt de temut.
Daca faceti dovada ca nu ati realizat venituri in ultimii 5 ani,puteti deveni asigurat cu costuri mai mici.Dar nu puteti...
adica vreti sa spuneti ca ,daca am venituri din cedarea folosintei bunurilor si in acalasi timp si dintr-un contract de munca, platesc 6.5 % numai din contract ??? greu de crezut....cred ca legea spune altfel...
Reglementarea este cuprinsa in Legea 95/2006 art.257 pct.e.
Este vorba despre o exceptie,cu indeplinirea anumitor conditii.
Oricum,dv.ati mentionat ca nu ati avut calitatea de angajat.
Probabil ca nu am inteles EU bine, art 257 al 2 pct e tocmai ma obliga , nu este o exceptie .Dupa cum interpretez eu legea s-ar putea ca eu sa fiu obligat sa platesc 6,5% din suma castigata din cedarea folosintei bunurilor,si,daca as fi si angajat cu contract,inca 6,5 % din suma (din salariu) X-(