avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Control ITM-amenda-amenintata cu sanctiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Control ITM-amenda-amenintata cu sanctiune

Buna ziua. Am avut control de la ITM si in urma verificarii pontajului portarilor au descoperit ca in luna octombrie 2010 societatea nu le-a acordat 2 zile consecutive de repaus saptamanal si am primit amenda. Eu sunt responsabila de resurse umane dar nu fac pontajul decat la TESA. La portari si la muncitori face pontajul seful de productie(asta e de 10 ani, de la infiintarea firmei). Si fetele care au fost angajate inaintea mea pe acelasi post au facut pontajul numai la TESA. Au fost probleme si mai grave cu pontajele si in anii in care nu am fost eu angajata.
Idee e ca vreau sa ma apar impotriva sanctiunii si nu stiu exact metoda (conform fisei postului trebuie sa tin evidenta personalului). As putea sa-i amenint ca ma duc la ITM si le arat pontajele mai vechi si atunci primesc amenda si mai mare??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:52, 24 Martie 2011
conform fisei postului trebuie sa tin evidenta personalului


Asta spune totul. Sper sa va dea un avertisment si masuri de remediere a situatiei.
Dar pot sa ii amenint cu discriminarea (mereu ma ameninta cu sanctionarea) si cu faptul ca le voi prezenta celor de la ITM pontajele mai vechi care sunt PLINEEE de greseli mari??
Daca va considerati lezata in interesele dv. legitime puteti sa va adresat in scris organelor competente, conducerea firmei, ITM, tribunal. Faptul ca mereu va ameninta inseamna ca mereu comiteti greseli si va trebui sa aveti grija ca vor trece de la amenintari cu sanctionarea la aplicarea sanctiunilor.
Amenintarea este o infractiune prevazuta de Codul penal ... prin urmare, se poate face plangere penala impotriva amenintatorului.

Amenda de la ITM pentru ce s-a luat ? ... in baza carui articol a fost sanctionat angajatorul?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Amenda a fost pentru neacordarea a 2 zile consecutive saptamanal in luna octombrie 2010 pentru portari

Alte discuții în legătură

Pontaj 12 cu 24 Ice68 Ice68 Buna seara, Sunt intr-un mare impas datorita faptului ca trebuie sa asigur pontajul unui magazin la care vanzatoarele lucreaza cate 12 ore, dupa care sunt ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Nsss Nsss Buna ziua, lucrez in ture 12/24 si 12/48. Programul de lucru incepe ziua la ora 6 dimineata si se termina la ora 18:30 si schimbul de noapte incepe la ora 18 ... (vezi toată discuția)
Lucru sambata constantin25 constantin25 Lucrez in cadrul unei societati cu contract de munca individual pe perioada nedeterminata. Contractul a fost incheiat pentru un program de lucru de 8 ore pe zi ... (vezi toată discuția)