Ma numesc Ana si doresc sa imi infiintez un PFA. Domeniul de activitate pe care voi lucra este "Servicii de informatica" . Deoarece norma de venit este mult prea mare, ce pot pati daca declar un alt domeniu de avtivitate, gen Dactilografiere si stenografiere ? Am inteles ca pe factura eliberata ca PFA nu apare domeniul de activitate, si nici cu firma nu voi avea contract unde sa zica domeniul pe care lucrez.
Cum s-ar putea dovedi ca eu nu lucrez pe domeniul de activitate declarat in PFA? si care ar fi "pedepsele" in cazul in care se va dovedi aceasta?
Daca prestezi servicii informatice atunci pune-ti codul de servicii informatice. Ce anume intelegi prin servicii informatice, faci soft sau scrii in word / eliberezi facturi pentru firma / operator facturare...?
Daca nu-ti place norma de venit pe IT poti oricand sa treci PFA-ul in sistem real
In momentul in care o sa va prinda o sa fie reconsiderata relatia contractuala dintre PFA si firma. Probabil o sa incerce sa dovedeasca cum ca e vorba si de o relatie de dependenta.
Dupa mine, daca va prind, in cel mai fericit caz doar reconsidera activitatea din dactilografiere in servicii informatice, in cel mai naspa caz activitatea este considerata dependenta si sunteti acuzati si de evaziune pentru coduri caen aiurea.
Asta e dupa mine, un contabil / avocat probabil o sa dea un raspuns obiectiv / argumentat