avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA dependent?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA dependent?

Buna ziua,

Stiu ca s-a mai discutat pe tema asta, dar vreau sa fiu sigur.
Din cate am inteles pe norma de venit nu se faceau controale (sau foarte rar) , dar in cazul trecerii la impozitare pe venit real controalele vor fi fi mai dese.Asadar, pentru un PFA in sistem real care taie lunar facturi(aceiasi valoare) catre o firma Non-UE , poate fi considerata activitatea ca dependenta? (acest lucru se intampla de cativa ani).

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: ciuc143 , utilizator 11:49, 20 Decembrie 2011
Reconsiderarea activitatii ca fiind dependenta se face numai in temeiul art. 7 alin. 1 pct. 2 din Codul fiscal.
Ultima modificare: Luni, 19 Decembrie 2011
Lucian Huzum, Consilier juridic
O opinie personala: sunt in aceeasi situatie - pfa facturi lunare catre o firma non-UE. Am avut grija ca in contract sa trec toate punctele care fac posibila considerarea activitatii ca dependenta: nu ma deplasez la sediul clientului, folosesc echipamentele personale, nu exista program de lucru, nu se plateste concediul (am o intelegere amiabila ca am 21 zile de concediu cf legii din RO), nu se deduc cheltuieli de deplasare, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfi medic Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Medic organizat ca PFI, lucreaza cu contract prestari servicii la o clinica privata. Se prezinta la clinica conform cotractului incheiat 7h/zi. Baza ... (vezi toată discuția)
Pfa it unic client ue. dependent sau independent? marius1975_2 marius1975_2 Sunt PFA IT (norma venit). Am un unic client din UE. Lucrez de acasa, mai merg acolo pentru o saptamana de cateva ori pe an (dar nu primesc diurna). Poate fi ... (vezi toată discuția)
Domeniu pfa akyla akyla Buna ziua, Ma numesc Ana si doresc sa imi infiintez un PFA. Domeniul de activitate pe care voi lucra este \"Servicii de informatica\" . Deoarece norma de ... (vezi toată discuția)