avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare succesiune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare succesiune?

am dat o declaratie in fata notarului precum ca renunt la succesiune....deci este facuta de un notar...am trimis-o persoanei in cauza prin posta, dupa care a fost cu ea la avocatul dansului si respectivul a spus ca nu este buna ca acum s-a schimbat legea si nu este buna si trebuie facuta dinnou..este adevarat?
Cel mai recent răspuns: DENYL , utilizator 16:06, 23 Martie 2011
In ce sens nu e buna?
Renuntarea la succesiune se face printr-un act notarial autentic
Personal, nu stiu sa se fi schimbat legea.Vedeti Art. 696-700 Cod civil.
Cu referire la forma actului prin care se renunta la succesiune, vedeti si art. 76 alin. 3 si 4 din Legea nr.36/1995.
nu stiu de ce nu este buna si spune ca maine trebuie sa o anulam pe asta si sa facem alta in fata notarului.........se poate anula?....eu nu ma opun anularii, dar vroiam sa stiu....spune ca trebuie sa scriem in declaratie "act de vanzare asupra bunurilor succesoriale"...sau ceva de genul asta
Parerea mea este ca de anulat se poate anula doar daca actul acela s-a inchieiat cu nerespectarea conditiilor prevazute de lege.Altceva ar presupune retractarea renuntarii , care se mai poate face in cuprinsul termenului de optiune succesorala( 6 luni de la deces) .
Aceasta ar resupune retractarea renuntarii , daca intre timp alti succesibili nu au acceptat ei cumva mostenirea, iar apoi sa vindeti.
mai am o intrebare....eu am renuntat la averea surorii mele...mai am doi frati care nu au renuntat.....copiii mei au dreptul la succesiune impreuna cu fratii mei?....am aflat azi ca ai mei copii ar dorii aceasta succesiune.........ciudat dar asta e viata...eu in memoria ei nu am vrut, dar daca copiii mei doresc ii las cum vor ei...dar au dreptul? si ce au de facut?......

Alte discuții în legătură

Succesiune... Rona-Lor Rona-Lor In cazul in care renunti la partea succesorala prin notariat,se mai poate anula,daca a vrut sa lase unei persoane partea lui[frate],dar a aflat de curand ca a ... (vezi toată discuția)
Revocarea declaratiei de renuntare la mostenire lica1 lica1 Tatal meu a decedat in iunie2014.Cei 6 copii dorim sa lasam mostenirea mamei dar am inteles caci nu e posibil.5 din frati au dat declaratie de renuntare la ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire danceform danceform Buna ziua , In momentul in care se da in fata notarului o declaratie de renuntare la mostenire ( succesiune ) , care este autentificata de catre notar , ... (vezi toată discuția)