avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pasaport ramas la sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pasaport ramas la sot

Bună ziua. In urma unei dispute intre mine si sot, am fost nevoita să părăsesc căminul conjugal. O parte din actele mele au rămas la domiciliul acestuia printre care şi paşaportul. Momentan locuiesc la mama mea si am nevoie de datele din pasaport in vederea obtinerii unui contract de munca in străinătate. Nu pot intra in locuinta, iar el refuză să-mi dea pasaportul, refuză să discute cu mine în prezenţa martorilor. Ce demers pot urma pentru a intra în posesia pasaportului, am nevoie urgentă de el. Vă mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: stoin , utilizator 17:58, 23 Martie 2011
declarati-l pierdut (in Monitorul Oficial) si scoateti alt pasaport
mergeti la politie si depuneti plangere
legea 248/2005 art 46 constituie contraventii urmat fapte:
h) retinerea pasaportului apartinand unei persoane, de catre alte persoane decat cele autorizate, in conditiile art. 20 alin. (3);
art 20-(3) Pasapoartele simple pot fi retinute numai de catre organele de politie, autoritatile judiciare, misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Romaniei din strainatate, serviciile publice comunitare pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple, precum si cele pentru evidenta persoanelor, doar in cazul in care situatia o impune, pentru exercitarea atributiilor specifice prevazute de lege. In aceste situatii autoritatile care retin pasapoartele au obligatia sa elibereze titularului o dovada care sa ateste faptul ca pasaportul a fost retinut, precum si motivele care au stat la baza acestei masuri.
art 47(1) Contraventiile prevazute la art. 46 se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
e) cu amenda de la 300 lei la 500 lei, cea prevazuta la lit. h).
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
gi-jane2, moderator
Va multumesc foarte mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere pasaport personal asiatic Perdy33 Perdy33 Compania a recrutat personal asiatic. Angajatorul are dreptul sa retina pasapoartele personalului asiatic recrutat? M-ar ajuta cadru legal. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Pasaport urgente adelinchiva adelinchiva Buna ziua, luni am programata o plecare in Thailanda si am pasaportul expirat, sunt interesat cat de repede pot obtine un pasaport nou, si ce tip de pasaport? ... (vezi toată discuția)
Cerere pasaport in alt judet mik_zoltan mik_zoltan Buna, Se poate depune cererea pentru pasaport si intr-un alt judet decat judetul (localitatea) de resedinta? In lege scrie ca nu, dar este asta valabila ... (vezi toată discuția)