avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare- program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare- program vizita minor

Am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila fara cale de atac, ptr .a mi vizita copilul,dar mama a deschis proces dupa 6 luni ca sa schimbe programul ,adica sa l mai micsoreze.Se poate modifica o hotarare dupa 6 luni?? Ce o sa faca instanta ,o sa -i accepte apelul facut de mama dupa atata timp?
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2008
timoficiuc ramona, utilizator
Cel mai recent răspuns: avTodincaVeronica , utilizator 15:26, 7 Iunie 2008
Daca se deschide un nou proces, nu inseamna ca se modifica hotararea jduecatoreasca.

Ori de cate ori se modifica situatia concreta a copilului se poate introduce o noua actiune pentru stabilirea modalitatii de vizitare. Puteti sa depuneti intampinare prin care sa va opuneti.

Dupa o perioada de timp, cand copilul mai creste si dumneavoastra puteti promova alta actiune pentru a mari timpul petrecut impreuna cu copilul.
mentionez ca copilul are 8 ani ,deci e destul de mare ca sa o iau 3 zile pe luna , in vacantele mici cate 1 sapt .iar in vacanta de vara 1 luna.Am fost la adresa pe care a lasat o ea in hotarare sa mi iau fata ,dar ea nu era acasa .A plecat in Spania.Eu normal trebuie sa mi iau copilul la mine de la adresa lasata in hotarare ,nu?Ea nu poate face stbilirea copilului in alta tara fara voia mea.Ea dupa 6 luni face apel la hotarare cum ca nu are cum sa respecte hot.Ce se va intampla ... va veni sa locuiasca cu copilulu inapoi in tara ptr. a putea respecta hot.? sau instanta va hotara alt program ? CE AR TREBUI SA CUPRINDA INTAMPINAREA?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2008
timoficiuc ramona, utilizator
daca mama a plecat in Spania si nu se ocupa de copil, puteti cere chair dumneavoastra sa vi se incredinteze spre crestere si educare minora.

Cum sa apeleze hotararea dupa 6 luni? termenul de apel curge de la comunicarea hotararii, adica din momentul in care partea a luat cunostinta de aceasta. daca dovedeste ca a fost plecata din tara si nu a putut lua cunostinta despre hotarare, teoretic, poate fi repusa in termenul de apel. Insa, mi se pare greu de crezut ca nu a anuntat-o nimeni cand e vorba despre copilul care ti s-a incredintat spre crestere si educare, asta poate arata ca nu s-a interesat de copil si poate fi un motiv in plus pentru dumneavoastra pentru a cere incredintarea minorei.

Cel mai bine este sa va angajati un avocat care sa va reprezinte in instanta.

In Intampinare trebuie sa aratati ca va opuneti admiterii apelului si sa aratati motivele pentru care va opuneti. Este recomandabil ca aceasta sa fie redactata de un avocat.
multumesc de raspuns .Vreau sa spun ca ea a plecat din tara cu tot cu copil, si nu vrea sa l mai aduca .Vrea sa intrerupa orice relatie dintre mine si copil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2008
timoficiuc ramona, utilizator
Puteti face si o plangere penala, intrucat : Fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească, spre creştere şi educare, de a împiedica în mod repetat pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent constituie infractiunea de nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului prevazuta si pedepsita de art.307 alin.2 C.pen.

Alte discuții în legătură

Minor peste granita timoficiuc ramona timoficiuc ramona Buna seara. Am o fetita de 8 ani care a fost incredintata mamei iar eu astept programul de vizita de la tribunal din septembrie. Mama a luat fata si a ... (vezi toată discuția)
Vreu fetita inapoi bitzudain bitzudain buna! ma numesc daniel si am o relatie de 6 ani. nu suntem casatoriti, dar avem o fetita de 3 ani inpreuna. fetita este trecuta pe numele meu. acum 1 an am ... (vezi toată discuția)
Divortul si dreptul copiilului Cosmina-Claudia Cosmina-Claudia Buna ziua .Ma numesc Cosmina-Claudia an varsta de 27 de ani si am un baietel de 6 anisori.M-am casatorit in 2005 si in 2008 am divortat .Acum muncesc in spania ... (vezi toată discuția)