avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Autorizatie de transport marfuri
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Autorizatie de transport marfuri

Buna seara!
Am o intreprindere individuala, activitate comert ambulant, prin piete, de legume si fructe. Ma aprovizionez mai mult din Ungaria. Marfa o transport cu masina personala, un autoturism, pentru care am intocmit contract de comodat cu intr.indiv. Intr-o zi m-a oprit politia cerandu-mi autorizatia de transport pe care ar trebui sa mi-o elibereze, cica,Primaria. Neavand aceasta autorizatie, (mentionez ca am avut factura pt.marfa), mi s-a aplicat amenda si mi s-a ridicat permisul de conducere si permisul, invocandu-se Legea 92/2005 sau 2007, nu mai stiu exact. Va rog sa-mi raspundeti daca intradevar este nevoie de aceasta autorizatie , transportul fiind efectuat pentru afacerea mea personala, nu pentru altcineva, si daca toate masurile luate au fost legale sau a fost un mare abuz? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 00:17, 24 Martie 2011
Asa cum prezentati situatia, este vorba de o eroare grava chiar un abuz din partea agentului constatator.
Ar fi f bine daca ati posta exact art. din procesul verbal prin care ati fost sanctionat.
Legea 92/2007 se refera la transportul public local,( adica reglementat si autorizat de primarie) iar din ce descrieti dvs, rezulta ca efectuati transportul de marfuri in inters propriu.
Autorizatia la care face referire agentul constatator ar fi fost necesara doar daca ati fi avut ca obiect de activitate transportul local de marfuri
citat: art 3 al.4 din Legea 92/2007:
(4) Serviciile de transport public local de marfuri, in sensul prezentei legi, sunt transporturile publice efectuate cu autovehicule a caror masa maxima autorizata, cu tot cu remorca, nu depaseste 3,5 tone si cuprind:
a) transportul in regim contractual;
b) transportul in regim de taxi.

Nu cred ca este cazul dvs.
Faceti contestaie in termenul legal.Sunt sanse mari sa castigati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infintare ii transport marfa. Gneagu Gneagu Buna ziua, Detin o duba sub 3,5 tone cu care mai fac transport marfa in jurul localitatii de domiciliu, am primit o oferta de la o firma in vederea ... (vezi toată discuția)
Legea 129/2015 negozzio negozzio Buna, Spuneti-mi va rog referitor la legea transportatorilor , daca eu detin auto < 3,5 t inregistrata pe societatea mea si fac transport de Marfa pentru ... (vezi toată discuția)
Transport marfa cu 3,5t+remorca 3,5t lucasebastian lucasebastian Buna ziua Am o firma de transpot si fac transport internantional cu o autoutiltara de 3,5 t si as dori sa ii atasez si o remorca de 3,5 t masa maxima ... (vezi toată discuția)