avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare demisie in revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare demisie in revisal

Buna ziua,

Am un angajat care din luna februarie lipseste nemotivat iar azi primesc de la sefa mea cererea de incetare a activitatii cu data de 01.03.2011, datata 22.03.2011 si transmisa prin fax catre societate in 22.03.2011.
Cu ce data inceteaza activitatea si cu ce data inregistrez in revisal incetarea? Avand in vedere ca cererea a fost primita in 23.03.2011 este corect sa fac decizia de incetare cu 23 martie si sa o inregistrez in REVISAL tot cu 23 martie? In Revisal incetarea se face in ziua incetarii contractului individual de munca. Eu cu ce data sa trec?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 24 Martie 2011
Trebuie demarata procedura de cercetare disciplinara la sfarsitul careia, dacca se constata vinovatia salariatului, se procedeaza la desfacerea contractului pentru absente nemotivate.
Daca angajatorul trece peste actul de indisciplina si accepta incetarea contractului cu acordul partilor aceasta nu se poate produce dacat cel mai devreme cu data depunerii si aprobarii cererii, salariatul acoperind perioada lipsa cu concediu fara plata aprobat de angajator.
Cererea de incetare c.i.m. prin acordul partilor trebuie aprobata de conducerea firmei dvs.
Rugati acea persoana sa aprobe incetarea cu data de astazi, ca sa puteti opera si trimite modificarea in Revisal in termen.
Restul zilelor in care respectivul a lipsit de la lucru le pontati ca nemotivate daca nu aveti o cerere de CFS.
1. Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.
Prin urmare, ar trebui o noua cerere de incetare a c.i.m. facuta de catre salariati care sa aiba in vedere incetarea cu data de 23.03.2011... astfel incat transmiterea REVISAL-ului sa se face in termen.

2. Pentru perioada lipsa fie face cerere de CFP , fie il treceti absent nemotivat.
Ideea este ca directorul nu doreste sa faca cercetari disciplinare angajatilor, iar angajatul nici macar nu a binevoit sa vina sa isi depuna cererea, a trimis-o prin fax, si nici nu vrea sa o refaca sau sa vina aici sa solutionam problema. Ba mai mult majoritatea angajatilor nu mai vin la serviciu, nici demisie nu trimit si trec 2-3 luni de nemotivat dupa care trimite demisia cu o data din urma printr-un fost coleg. Nu m-am confruntat cu astefl de situatii pana acum si nu stiu cum sa fac sa fie in regula cu Revisal-ul.
Puneti directorul sa aprobe cererea cu data care va convine si nu va mai faceti probleme!:)

Alte discuții în legătură

Absente nemotivate comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie? - am un salariat cu CIM pe 1 luna (expira pe 20 iunie 2015) care absenteaza nemotivat din data de 12.06.2015, ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate urmate de demisie freeasabird freeasabird Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Un angajat nu s-a mai prezentat la serviciu din data de 3 ianuarie 2011 si pana in prezent. In data de 25 februarie s-a ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - revisal baum_eva_edith baum_eva_edith Buna ziua, Salariatul vine ultima zi la lucru in data de 19.01.2011( pontat ). Incetarea CIM este 20.01.2011( cred ca nu poate inceta in 19 daca el este ... (vezi toată discuția)