avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

am facut o plangere penala la Parchet pt ca tatal copilului meu nu mi-a mai platit pensia alimentara de un an si jumatate.Cei de la Parchet au trimis-o la Politie unde am facut o noua plangere.Dupa 2 luni cei de la Politie au reusit sa dea de tatal copilului meu si sa-i puna in vedere sa plateasca dar acesta nu vrea.Chiar nu se poate lua nici o masura in sensul acesta?Politia nu are nici o putere sau nu vor sa faca nimic?Dati-mi un sfat va rog ce as putea sa mai fac?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 00:31, 24 Martie 2011
Nu are politia ce sa faca in aceasta situatie, ei doar efectueaza acte de cercetare penala.Poate fi dispusa inceperea urmaririi penale impotriva tatalui care riasca sa fie condamnat.Totusi, infractiunea de abandon de familie se pedepseste atunci cand neplata pensiei de intretinere este ,,cu rea credinta" .Trebuie probat faptul ca tatal are mijloacele necesare indeplinirii obligatiei, insa refuza sa o faca.
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
Daca din probele rezultate in urma efectuarii cercetarii penale va rezulta ca tatal cu rea- credinta nu a achitat pensia de intretinere in favoarea minorului, acesta va fi trimis in judecata.
Incercati si varianta punerii in executare a hotararii prin care fost stabilita pensia de intretinere sens in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.
Executarea silita poate fi imobiliara, mobiliara , pe cont bancar sau pe venit in masura in care exista posibilitatea executarii in una din aceste variante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am mai primit pensia alimentara de 1 an de zile! baby_inna baby_inna Buna ziua! Am 17 ani si in urma divortului dintre parintii mei am ramas in grija mamei,tatal meu imi platea pensie alimentara in fiecare luna prin posta,dar de ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere a unui minor macarescusimona macarescusimona vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru ca de doi ani tatal baiatului meu nu plateste pensia de intretinere eu si baiatul sunt plecata din tara in spania as ... (vezi toată discuția)
Nelamuri sentinta VintilaC VintilaC In ian 2019 am depus actele pt divort. In iulie 2019 s_a dat o sentinta in care scrie: \"Exexutorie de drept de la pronuntare, cu privire la capetele de cerere ... (vezi toată discuția)