avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noul Cod al Muncii!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noul Cod al Muncii!!!

Doua probleme, cel putin, care ma framanta: confrom noului Cod al Muncii, perioada de proba nu este luata in calcul ca vechime in munca?
Se poate desfiinta un post atata vreme cat pe acel post se afla o persoana in concediu de maternitate? (adica in cei doi ani in care angajata este platita conform vechiului Cod al Muncii ?)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:47, 31 Martie 2011
1. Este luata in calcul
2. Aceasta reglementare nu s-a modificat. Se poate desfiinta in cazul reorganizarii judiciare sau a falimentului (art.60 alin 2 codul muncii si art.21 alin.3 OUG 96/2003).
1. Codul muncii precum si proiectul de lege de modificare a acestuia precizeaza ca "pe durata perioadei de probă salariatul beneficiază de toate drepturile şi are toate obligaţiile prevăzute în legislaţia muncii, în contractul colectiv de muncă aplicabil, în regulamentul intern, precum şi în contractul individual de muncă".
2. O persoana aflata in concediu de maternitate sau in CCC nu poate fi concediata in aceasta perioada decat daca este vorba de reorganizarea judiciara sau falimentul angajatorului. Dar postul ocupat de aceasta poate fi desfiintat de angajator daca elo considera ca este necesar pentru bunul mers al unitatii (nici o prevedere legala nu ii interzice asta si nici nu ar putea-o face).
Eu sunt angajata pe postul unei persoane aflata in concediu de maternitate din decembrie 2010, eu avand incheiat un contract pe perioada determinata pana in octombrie acest an. Ma intreb daca pot fi data afara prin desfiintarea postului angajatei aflata in CM?
Multumesc frumos!
1. Nu exista niciun nou Cod al Muncii si la actualele reglementari s-au adus modificari ...

2. Alineatul 4 al articlului 32 din Codul muncii nu a suferit nicio modificare si, prin urmare, perioada de probă constituie vechime în muncă.

3. Orice tip de c.i.m. poate inceta in conditiile prevazute de Codul Muncii . Asadar si un c.i.m. incheiat pe durata determinata poate inceta prin desfiintarea postului ..... fapt ce implica o dubla concediere a dvs si a persoanei in locul careia sunteti angajata.
Normal ar fi sa inceteze CIM la data expirarii sale dar daca angajatorul desfiinteaza postul, in conditiile legii, atunci puteti fi concediata cu art.65 din Codul muncii si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca aveti lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni.

Alte discuții în legătură

Revenire din ccc alexandra.baciu alexandra.baciu In speta o contabila si-a luat concediu prenatal 1 an, inainte de terminarea concediului prenatal a depus cerere de reincadrare in functie. Dupa depunerea ... (vezi toată discuția)
Care este procedura pentru desfiintarea unui post ? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! In cazul in care firma este in restructurare si s-a luat decizia sa se reduca o parte din posturi, care este procedura de urmat? Mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post ilinca_hanganu ilinca_hanganu Buna ziua! Lucrez la o S.C. ca asistent manager cu contract pe perioada nedeterminata. Momentan ma aflu in concediu de 2 ani pentru cresterea copilului. ... (vezi toată discuția)