avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Se mai pot incheia contracte si acorduri colective de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Se mai pot incheia contracte si acorduri colective de munca in 2011?

Salariatii din institutii publice mai pot incheia contracte colective de munca si acord colectiv in anul 2011.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 14:45, 25 Martie 2011
LEGE-CADRU nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

ART. 37
(1) Prin contractele colective de muncă sau acordurile colective de muncă şi contractele individuale de muncă nu pot fi negociate salarii sau alte drepturi în bani sau în natură care excedează prevederilor prezentei legi.
(2) Salarizarea personalului autorităţilor şi instituţiilor publice care şi-au schimbat regimul de finanţare, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, cu modificările şi completările ulterioare, din instituţii finanţate integral din venituri proprii în instituţii finanţate integral sau parţial de la bugetul de stat se realizează potrivit prevederilor contractelor colective de muncă legal încheiate, până la împlinirea termenului pentru care au fost încheiate, în limita cheltuielilor de personal aprobate.
(3) După expirarea perioadei de valabilitate a contractelor colective de muncă legal încheiate, salarizarea personalului prevăzut la alin. (2) se realizează în funcţie de modul de organizare şi finanţare al autorităţilor şi instituţiilor publice vizate, potrivit prevederilor prezentei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se aplica in haosul legislativ din invatamant ? arhontele arhontele Legea 330/2009 a abrogat mai multe articole si Statutul personalului didactic .De exemplu,a fost scos din vigoare art.50(12) -\"Personalul didactic beneficiaza ... (vezi toată discuția)
Cumulul pensiei cu salarul dia_dum dia_dum A trecut data de 17.10.2014,cand v-a aproba Basescu modificarea legii 329/2009? (vezi toată discuția)