avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare certificat de actionar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare certificat de actionar

buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema.In urma cu 15 ani mama mea a decedat raminind dupa ea actiuni la Banat Crisana,1000 buc. Mentionez ca s-a facut succesiunea dupa ea . acum 1an a decedat si tatal meu ,toate bunurile lui mi-au fost cedate mie inaintea decesului prin contract de vanzare cumparare.dupa el nu s-a facut inca succesiunea. cum se pot vinde actiunile mamei eu avind inca o sora?dupa tata ea nu a mostenit nimic.Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:24, 25 Martie 2011
Atat actiunile mamei, cat si ale tatalui dv. trebuia sau trebuie incluse in masa succesorala pentru a va reveni pe cale legala.
Daca ziceti ca ati primit actiunile tatalui prin contract de vanzare-cumparare....e cazul sa intrebati la Depozitarul Central daca un asemnea document este acceptat.

Actiunile se tin in evidenta Depozitarului Central si numai acolo le puteti transfera pe numele dv. Pentru aceasta e necesar sa prezentati certificatul de mostenitor sau/si contractul de v/c (?!) si inca o seama de acte.

Odata transferate pe numele dv. la Depozitarul Central, ele pot fi vandute la Bursa prin intermediul unei societati de brokeraj. Gasiti asemenea societati in preajma oricarei filiale a Depozitarului Central.

Va dau un link unde va puteti documenta si unde aveti si datele de contact (email. telefon) pentru a va edifica asupra tuturor documentelor de care aveti nevoie pentru a va transfera aceste actiuni pe numele dv.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni primite ca mostenire Iulia90 Iulia90 Provin dintr-o familie cu parinti divortati, eu ramanand cu mama. Tatal meu a decedat de curand, si rudele lui m-au anuntat ca acesta avea niste actiuni, iar ... (vezi toată discuția)
Actiuni la sif banat crisana july21 july21 Buna ziua ,va rog sa ma ajutati daca puteti sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu actiunile BANAT CRISANA,as dori sa le vand si as vrea sa stiu ce valoare ... (vezi toată discuția)
Transfer actiuni - depozitarul central iuvri iuvri Buna ziua! Dupa ce mama mea a decedat, doresc sa transfer actiunile dobandite de aceasta prin programul de privatizare in masa (cuponiada). Succesiunea a ... (vezi toată discuția)