Provin dintr-o familie cu parinti divortati, eu ramanand cu mama.
Tatal meu a decedat de curand, si rudele lui m-au anuntat ca acesta avea niste actiuni, iar ei doresc ca eu sa le vand, fiind singurul lui mostenitor.
M-ar interesa cum trebuie sa fac pentru a primi legal aceste actiuni. Trebuie sa merg la un notar pentru a accepta succesiunea?
In calitate de copil al decedatului puteti deschide succesiunea in urma tatalui dvs. La masa succesorala in afara de bunurile mobile si imobile, se pot prezenta si actiuni, titluri de valoare, etc, care sunt pe numele tatalui dvs. Succesiunea va fi dezbatuta la un birou notarial.
Mergeti la un notar si discutati pt ca aveti un termen de deschidere a succesiuni, in cazul in care intarziati vor veni la masa succesorala si rudele de gradul 1( parinti, frati). Bafta multa!
Nu exista acest "si rudele". Copilul este mostenitor de gradul intai si inlatura TOATE celelalte grade,adica pe toti care nu au vocatie CONCRETA. Parintii chiar daca sunt ruda de gradul intai,in procesul de succesiune sunt incadrati in gradul doi,alaturi de fratii defunctului.