iata unde m-am impotmolit:
tatal meu a decedat in 2010.
In conditiile in care nu ma inteleg cu fratele vitreg cosangvin am acceptat mostenirea la notar sub beneficiu de inventar. Nu s-a dezbatut inca succesiunea dupa acesta.
In 2011 la 10 zile diferenta au decedat parintii tatalui meu.
Dupa o perioada de 6 luni si 2 saptamani primesc citatie cu referire la dezbaterea mostenirii dupa acestia masa succesorala compusa din actiuni la sif.
Eu eram convinsa ca dupa 6 luni nu mai pot avea vreo pretentie. Nu mai sunt eligibila pt a mosteni ...de ce a trimis totusi citatie - notarul? in afara termenului....
In dosar exista un document legat de apartamentul in care au locuit pana la moarte. Asupra lui notarul a facut urmatoarea remarca - bun ce a fost "rezolvat" in timpul vietii acestora...si care nu mai face parte din masa succesorala? Sa fie acela un act de donatie sau testament. Un contract de vanzare - cumparare ar mai fi figurat in dosarul de succesiune.
Mai pot face ceva dupa 7 luni de la deschiderea succesiunii daca aflu ca apartamentul l-a donat?
Pot banui notarul de rele intentii de vreme ce a trimis citatia dupa 6 luni si 9 zile?
1. V a contestat cineva calitatea de succesibil?
2. V ati prezentat la notar si acesta ce v a spus?
3. Ati vorbit cu notarul in legatura cu masa succesorala?
4. Ati luat legatura cu fratele vitreg sa I'l intrebati ce intentii are?
Cu siguranta imi va fi contstata calitatea in instanta. Nora bunicilor, mandatata de fiu sa o reprezinte ( el e in afara tarii) nu vrea sa imparta nici 2 lei cu mine.
Notarul mi-a spus ca am fost citata ca il reprezint pe tatal decedat.
prea tarziu bag seama, eu cu fratele nu ma voi intelege.
masa succesorala actiuni sif si ajutor innmormantare de la primarie?
Am dreptul sa mi se arate continutul dosarului .....inca sunt nelamurita cum au "camuflat" apartamentul...pot afla oare ce fel de tranzactie s-a facut....
Stiu ca nora i-a ingrijit 10 luni ..dar ea nu avea o sursa de venit oficiala....fratele meu ii trimitea ...dar si el probabil lucreaza.......neoficial.