avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire actiuni la sif
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire actiuni la sif

Am fost citata pentru a ma prezenta la dezbaterea mostenirii dupa bunicii mei dupa 6 luni si o saptamana de la decesul acestora. In dosar exista doar informatii despre niste actiuni la sif. Eu nu am tiunut legatura cu acestia.
Notarul mi-a spus ca valoarea lor este de 400 lei.
Vin la mostenire impreuna cu fratele meu cosangvin, tatal nostru a murit in 2010. am acceptat mostenirea dupa tata sub beneficiu de inventar.
Ce doresc sa stiu: e necesara prezenta mea la dezbaterea mostenirii chiar reprezentandu-l pe tata, de vreme ce cele 6 luni au expirat. Nu este o forma de refuz a mostenirii neprezentarea in 6 luni la un notar? Ce varianta am ...in conditiiile in care fratele nu vrea sa imparta nici doi lei cu mine.
Trebuie sa renunt in scris la actiunile acelea?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:28, 22 Februarie 2012
Daca renuntati , renunati la tot nu numai la actiuni ci la tot ce alcatuieste patrimoniul defunctului.insa am inteles ca ati acceptat mostenirea sub beneficiu de inventar asta inseamna ca nu mai puteti reunta la mostenire. Insa la solutionareq succesiunii prin eliberarea certificatului de mostenitor puteti face partajul si sa cedati actiunile contra unei sulte sau nu fratelui dvs. Dezbaterea succesiunii si eliberarea certificatului de mostenitor se face in orezenta tuturor succesibililor, daca nu va intelegeti notarul va suspend a dosarul de succesiune si va va indruma la instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire dupa 6 luni si 2 saptamani monahelenus monahelenus iata unde m-am impotmolit: tatal meu a decedat in 2010. In conditiile in care nu ma inteleg cu fratele vitreg cosangvin am acceptat mostenirea la notar sub ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire prnguido prnguido Suntem trei copii mostenitori dupa tata si mama traieste. Mama renunta in favoarea a doi copii. Unul din copii vrea sa renunte la mostenire. Care este forma de ... (vezi toată discuția)
Succesiune sau mostenire? lucica maria lucica maria Tatal meu a decedat din 2007 si nu s-a facut succesiune din lipsa banilor. Cei 2 copii nu sunt trecuti in actele de proprietate a casei ( apartament ).Daca nu ... (vezi toată discuția)