avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbate mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbate mostenire

Buna ziua tuturor...as dori un raspuns la o problema....suntem 4 frati majori,tatal meu a murit acum 3 ani si pana acum nu sa dezbatut mostenirea (adica mama si tatal meu au avut o garsoniera pe numaele lor) acum mama mea vrea sa imi lase mie aceasta garsoniera cum se poate face? tin saprecizez ca de 2 frati nu stim nimic nici domiciliul,au fost rai,au facut puscarie,au furat din casa parintilor etc....de aceea mama nu vrea sa le dea nimic...daca sunteti amabili sa imi explicati ce trebuie facut si cum? va multumesc...
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:05, 26 Martie 2011
Stimate domn, in primul rand trebuie sa mergeti la un notariat, impreuna cu mama dumneavoastra, pentru a se deschide procedura succesorala. La notariat veti merge cu toate actele de proprietate, plus eventuale copii ale actelor de identitate ale fratilor dumneavoastra. La deschiderea succesiuni se va stabili un termen de optiune succesorala, in care fratii dumneavoastra trebuie sa opteze sau nu pentru partea de mostenire. Fratii dumneavoastra vor fi citati (probabil printr-un ziar de larga raspandire) sa se prezinte la notariat pentru succesiune.
Cine nu a acceptat mostenirea in termenul legal de 6 luni si nici nu a intocmit acte de acceptare tacita,......pierde.
Buna seara,in acesti 3ani nu sa intocmit acte pentru dezbaterea mostenirei doar ca acum doreste mama sa o faca....as vrea sa stiu cum sa depunem acte daca nu stim de frati nimic si nici nu stim domiciliul,se poate face altceva mai simplu? daca mama nu vrea sa le dea nimic e obligata de lege?
Gasiti toate aceste raspunsuri la notariatul ultimului domiciliu.Este primul pas pe care trebuie sa-l faceti.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va implor...un raspuns..(am pirdut dreptul de a succede?) ionut2006 ionut2006 tatal meu a murit acum 5 ani.Eu nu am facut succesiunea pentru ca nu am stiut de asa ceva. El a mostenit jumatate de garsoniera de pe urma mamai sale,cealalta ... (vezi toată discuția)
Mostenire mireladolta mireladolta buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca mai am vreo sansa la apartamentul tatalui meu,acesta fiind decedat in urma cu doi ani iar succesiunea nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Succesiune mamymeu82 mamymeu82 mama mea a decedat in dec 2010,atunci tatal meu si doi frati au fost la notar si au facut succesiune,suntem 5 frati de toti ce s a intamplat cu partea noastra ... (vezi toată discuția)