avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme cu firma de asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme cu firma de asigurari

Problema este asa:

Am avut un accident de circulatie (Soferul unui autobuz a intors intr-o intersectie semaforizata, unde intoarcerea este interzisa prin semn de circulatie, iar eu am intrat in el culoarea semaforului fiind verde, drumul avea trei benzi pe sens. Inainte de producera accidentului autobuzul a intrat in intersectie pe banda de langa trotuar iar eu pe banda de la centrul drumului adica banda 3). Am convenit sa facem o intelegere amiabila pentru ca omu sa nu-si piarda permisul. Ajunsi la firma de asigurari la intocmirea dosarului mi s-a comunicat ca se considera culpa comuna deoarece eu nu am pastrat distanta regulamentara si am avut viteza. Nu am acceptat acest lucru si am mers cu soferul autobuzului la politie unde prin proces verbal s-a stabilit ca vina pentru producerea accidentului este a soferului de pe autobuz. Am dus din nou actele firmei de asigurari unde ni s-a comunicat ca vor solicita o expertiza pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs accidentul. Dupa aproximativ doua luni am fost chemat la sediul firmei de asigurari unde mi s-a comunicat ca expertul a stabilit culpa comuna. La cererea mea verbala de a-mi spune cum pot discuta cu expertul mi s-a spus ca nu-mi pot divulga numele acestuia si nici date in ceea ce-l priveste, deasemenea i-am rugat sa-mi spuna care este vina mea si au refuzat si acest lucru spunandu-mi ca numai in caz de proces (daca-i dau in judecata) pot afla. Mentionez ca inainte de accident culoarea semaforului fiind verde este posibil sa fi depasit viteza legala-eu dar alta vina numi pot asuma, deasemenea mentionez ca masina nu este pe numele meu dar am primit imputernicire, si dauna produsa masini pe care o conduceam este totala fiind lovit motorul.
Va rog frumos sa-mi spuneti ce ar fi indicat sa fac in aceasta situatie? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 Martie 2011
sebyxv, utilizator
Cel mai recent răspuns: sebyxv , utilizator 20:06, 27 Martie 2011
Mai intai o plangere la CSA in care prezentati situatia, apoi faceti o chemare la conciliere a asiguratorului si in final daca nici dupa conciliere nu obtineti satisfactie ii putati actiona in instanta. Va recomand sa va angajati un avocat specializat in probleme de daune din asigurari si care sa va indrume corect spre castigarea procesului. Plangerea la CSA si chemarea la conciliere a asiguratorului sunt necesare pt a ajunge la instanta.
Multumesc!
Mai adaug o intrebare: Este corect si legal sa fiu considerat si eu vinovat in aceasta situatie fara ca sa mi se comunice (macar verbal) vinovatia si concluziile expertului?
As mai intreba daca in situatia data (avand verde la semafor am accelerat si este posibil sa fi depasit viteza legala - nu stiu sigur daca da si cu cat, dar este foarte posibil sa o fi depasit cu 10,20 poate 30km/h) acest lucru are relevanta in stabilirea vinovatiei si cum se poate stabili ce viteza am avut.
POLITIA ia in calcul doar faptul cine este care a creat starea de pericol major si in functie de asta stabileste vinovatia in schimb asiguratorul cand stabileste vinovatia ia in considerare mai multe criterii, inclusiv viteza . In urma unei expertize se poate stabili din urmele de contact impregnate pe masini viteza aproximativa din momentul impactului. DACA este peste limita legala sunteti considerat vinovat si Dvs

Alte discuții în legătură

Stabilire vinovatie accident Marius198916 Marius198916 In intersecția viilor cu Istrati, venind dinspre Filaret, un autobuz face stânga pe culoarea verde, către eroii revoluției. Din sens opus, sunt doua benzi, ... (vezi toată discuția)
Incident în trafic. am oprit la stop pentru a vira la stânga, ... Alexandra Mocanu Alexandra Mocanu Incident în trafic. Am oprit la stop pentru a vira la stânga, am acordat prioritate autovehiculelor care veneau din stânga, am ieșit pe linia de tramvai, ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime. consider că poliția a greșit dându-i dreptate celuilalt șofer, cum se aplică legea în situațiile astea? Nicoleta20018 Nicoleta20018 Buna ziua! As dori sa incep cu ce sa intamplat. Intr-o intersectie semaforizata eram primul la semafor, sa facut verde am plecat vreo 2 metri in fata, am ... (vezi toată discuția)