avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incident în trafic. Am oprit la stop pentru a vira la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incident în trafic. Am oprit la stop pentru a vira la stânga, ...

Incident în trafic. Am oprit la stop pentru a vira la stânga, am acordat prioritate autovehiculelor care veneau din stânga, am ieșit pe linia de tramvai, am oprit pentru a acorda prioritate autovehiculelor ce veneau din stânga, am ieșit pe bandă doi care era liberă culoarea semaforul fiind galbenă și imediat s-a făcut roșu, am oprit pentru ca am putut opri ca nu aveam viteză, în spatele meu a venit un autobuz de transport persoane în comun de pe banda 1 pe banda 2 crezând ca o sa forțez culoarea semaforului,șoferul autobuzului a frânat brusc,au căzut pasagerii, unul din pasageri a ajuns la spital unde a fost diagnosticată cu fractură bimaleolara glezna picior stâng. În momentul când semaforul s-a făcut verde am plecat iar șoferul autobuzului a sunat la 112 și m-a acuzat ca am plecat de la locul accidentului l, eu neștiind nimic. Am fost sunat de politia rutieră sa ma prezint la ei pentru ca am plecat de la locul accidentului, nu am înțeles ce accident ca nu am fost nici măcar atinsă (nu a fost coeziune). M-am ales cu permisul reținut și dosar penal. Ce pot face în aceasta situație? Menționez ca eram singură în mașină, el nu mi-a făcut nici un sem sa ma opresc, probabil sa nu-mi iau martori care așteptau la semafor. Rog să-mi răspundă un avocat care s-a mai confruntat cu un astfel de incident. Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:42, 8 Decembrie 2022
Cat timp ați asteptat la semafor nu ați reușit să vă dați seama ce se întâmplă în jurul dumneavoastră,că s-a produs un accident?Accidentul s-a produs chiar dacă nu fost un contact cu mașina dumneavoastră tocmai pentru că șoferul din spate a reușit să vă evite.Stabilirea vinovăției e una,părăsirea locului accidentului e alta.
Alexandra Mocanu a scris:

M-am ales cu permisul reținut și dosar penal. Ce pot face în aceasta situație? Menționez ca eram singură în mașină, el nu mi-a făcut nici un sem sa ma opresc, probabil sa nu-mi iau martori care așteptau la semafor. Rog să-mi răspundă un avocat care s-a mai confruntat cu un astfel de incident. Mulțumesc frumos!

Degeaba rugati, consultanta e pe bani. Va alegeti dvs. un avocat din lista de consultanti de pe forum, sau pe baza recomandarii, prin cunostinte.
www.avocatnet.ro/Consultanti...
Nu puteti fi facuta atit de usor raspunzatoare de accidentul respectiv, legea i-ar fi dat dreptate soferului respectiv de autobuz, daca nu ati fi avut un motiv intemeiat. Si nu aveati obligatia de a opri, daca nu ati fost lovita.
pentru reducerea vitezei de deplasare a vehiculelor.
Articolul 122
Se interzice conducătorilor de vehicule să reducă brusc viteza ori să efectueze o oprire neașteptată, fără motiv întemeiat.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire vinovatie accident Marius198916 Marius198916 In intersecția viilor cu Istrati, venind dinspre Filaret, un autobuz face stânga pe culoarea verde, către eroii revoluției. Din sens opus, sunt doua benzi, ... (vezi toată discuția)
Problema accident auto AlexInk AlexInk Buna ziua . In urma cu 3 luni am avut un accident auto intr-o intersectie semaforizata . Eu efectuam viraj la stanga si am fost lovit frontal de catre alta ... (vezi toată discuția)
Lovit din spate si gasit vinovat de producerea accidentului. happyface happyface Cu 2 luni in urma am fost implicat intr-un bizar accident rutier fiind lovit din spate .In momentul impactului ma aflam pe acelasi sens de mers cu cel care m-a ... (vezi toată discuția)