avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care ne sunt optiunile?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care ne sunt optiunile?

Buna ziua,

Suntem o familie de cetateni romano-canadieni, cu resedinta in Canada, ce ne luptam sa intram in posesia efectiva a proprietatii, cota parte indiviza, redate mamei mele cu titlu executoriu de catre Tribunalul Cluj in 2006. De la redarea in instanta a proprietatii, mama mea este in imposibilitate de a ocupa efectiv spatiul, de a efectua reparatii, etc. Co-proprietara in indiviziune refuza sa dea acces, sa permita reparatii in spatiul mamei mele, si in general sa iasa din indiviziune in speranta obtinerii in instanta a atribuirii spatiului redat mamei mele prin plata de sulta sau alte tertipuri legale de care se foloseste fara probleme, avand relatii si fiind in tara. Spatiul se poate imparti in natura, el fiind un appartament de sine statator, folosit de mama mea si familia noastra din 1975 pana in 1981 si redat faptic in baza aceleiasi documentatii de instrainare intocmite de un membru al familiei, arhitect, la preluarea catra Stat din 1983.

Mama mea a inceput un proces de iesire din indiviziune in 2007, la care a avut loc recent (17 Martie) o a 3-a infatisare a carui rezultat inca nu-l cunoastem dupa o saptamana (prima, cu o expertiza favorabila noua, a fost opusa categoric de cealalta parte, a doua s-a amanat din cauza de deces al sotului) . Avocata angajata de mama mea inca din 2007, membra a baroului din Cluj-Napoca, desi a cerut si a primit prompt onorariul de 600 euro, statutar se pare daca actiunea s-a intrerupt mai mult de un an, ne trateaza cu un dispret total, ne acuza de "lipsa de delicatete si bun simt" ca am indraznit s-o deranjam cu un email dupa 3 zile de la data infatisarii cu intrebari despre rezultatul actiunii si pur si simplu ne ignora de la acel email moralizaror incoace. Dupa o saptamana de asteptare si 600 de euro zvarliti in vant, ne intrebam si va intrebam la randul nostru pe cei care sunt la curent cu optiunile in Romania de recurs la o asemnea obraznicie, ce este de facut?
Care sunt mijloacele prin care putem afla, prin alta sursa de rezultatul infatisarii
si ce actiuni putem intreprinde impotriva acestei nerusinate?


Va multumim anticipat,

Vatamatii
Cel mai recent răspuns: CasaTataru , utilizator 19:09, 31 Martie 2011
Daca stiti numarul dosarului puteti verifica pe internet pe [ link extern ] .

Puteti sa va plangeti baroului din care face parte avocatul care v-a nemultumit.
Ce scrie in contractul de asistenta juridica incheiat cu avocatul? Pe ce perioada este incheiat si ce activitati s-a obligat avocatul sa desfasoare in schimbul acelui onorariu?
Puteti sa va adresati decanului baroului.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
Avocat Alexandru Gheorghe, Avocat
As corecta putin adresa in sensul de a va recomanda adresa http//: noulportal.ro
Cautand aici puteti sa aflati ce s-a intamplat cu procesul d-voastra in toate fazele procesuale.
Ce v-am spu si eu se aduga raspunsului anterior al colegului nostru
Stimate domn,

Va multumim pentru opinie si sfatul legal, ca si celorlalti contributori care ne-au raspuns la obiect.

Argumentul nu era plata celor 600 euro, nici macar cererea lor, ci lipsa totala de politete si profesionalism a unei reprezentante ale profesiunii avocatesti, angajata si platita sa REPREZINTE cauza clientului intr-un proces civil.

Atitudinea ne deranjeaza nu onorariul. Dansa e fost platita mii de euro din 2005 incoace, asa ca nu banii sunt problema, ci serviciul pe care (nu-l) presteaza.
Si ca sa va satisfacem curiozitatea, pentru 600 euro in Toronto, Canada, un avocat ne reprezinta la o infatisare, ne apara interesele, ne cheama la telefon imediat ce are un raspuns sau este instiintat de o decizie sau amanare si ne trateaza cu respect, nu urla la telefon la o femeie de 81 de ani de la care a incasat bani grei (si pentru Canada si pentru Romania) si mai ales, nu ne IGNORA pe noi, clientii lui. Daca, si se intampla si aici destul, nu sumtem multumiti de serviciile prestate, avem mijloace de recurs care FUNCTIONEAZA.

Cam asta e diferenta.


Cu toata stima,

Casa Tataru
Dosar 9745/211/2005



alex1981g a scris:

Sunt curios pentru 600 de eoro, pe care i-ati azvarlit, in canada un avocat cam cate ore lucra, in niciun caz 4 ani. Dupa modul in care va referiti la aceasta avocata, nici nu ma mir ca nu va mai raspunde. Cred ca romanii care "fac un ban cinstit" afara au impresia ca noi suntem mai inapoiati si nu mai avem demnitate in noi. Cred ca dvs trebuie sa va analizati comportamentul.

Si totusi va voi da si o solutie legala...Puteti sa va adresati decanului baroului. Multe succesuri in ceea ce interprindeti in strainatate.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
CasaTataru, utilizator

Alte discuții în legătură

Repunere pe rol mariazet45 mariazet45 buna ziua ,in anul 2010 luna noiembrie ziua 9 a fost suspendata o cauza dintr un proces de stabilire paternitate declinare ,am primit hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)
Divort suspendat,repunere ivascudorudoru ivascudorudoru Sotia mea a inaintat actiune de divort,dar la a treia infatisare,de comun acord s-a cerut suspendarea.Intrebarea mea este urmatoarea: Eu pot deschide ... (vezi toată discuția)
Definitivarea hotararii judecatoresti Gela Gavrila Gela Gavrila Buna seara ,doresc o lamurire in ceea ce priveste: suspendarea unei cauze in apelconform art.242 alin.2c.proc.civ.,pentru neprezentarea partilor,termenul de ... (vezi toată discuția)