avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Lichidare voluntara versus dizolvare fara lichidare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Lichidare voluntara versus dizolvare fara lichidare

Care este diferenta dintre cele doua termene juridice ? Doresc sa-mi desfiintez firma unde sunt unic asociat si am studiat ceea ce este scris pe forumuri si legea 85/ 2006 actualizata impreuna cu legea 31/1990.
Balanta de verificare in oricare dintre aceste doua cazuri este intocita si certificata de un expert contabil; dar bilantul de lichidare il pot semna ? Mentionez ca sunt si expert contabil .
Multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: casanova , utilizator 14:33, 25 Martie 2011
Lichidarea voluntara se face atunci cand sunt nu sunt creditori neplatiti si nu sunt discutii cu privire la impartirea bunurilor dupa lichidare, fie in cazul in care asociatii se inteleg, fie in cazul firmelor cu asociat unic.
Dizolvarea fara lichidare inseamna dizolvare si lichidare simultane, fara numire de lichidator (cam acelasi lucru, daca nu exact acelasi).
In momentul in care faceti cererea de dizolvare, mentionati si faptul ca lichidarea va fi voluntara. Eu am avut aceasta situatie anul trecut si am motivat cererea conform art. 227 lit. d si art. 235 alin. 1 si 2 din Legea nr. 31/1990.
Nu este necesara numirea de lichidator, iar la radiere va prezentati la 30 de zile dupa publicarea deciziei de dizolvare in Monitorul Oficial cu o cerere de radiere, certificatul de inregistare si anexele (in original), un certificat de atestare fiscala si bilantul de lichidare (pe care il puteti semna).
Mie mi s-au cerut in plus o copie de pe decizia de dizolvare si dovada publicarii deciziei respective in MO, chiar daca necesitatea acestora nu reiese de nicaieri, dar e bine sa le aveti ca sa nu trebuiasca sa mai faceti un drum la registru pentru completare.
Taxele au fost in jur de 100 de lei pentru dizolvare si 250 de lei pentru radiere.

Sper sa va ajute raspunsul.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
ContSters200284, utilizator
Buna ziua .
Daca aveti calitatea de expert contabil si indepliniti conditiile pentru lichidare voluntara,respectiv cele enumerate de colegul de mai sus,puteti semna si dvs.bilantul de lichidare ,fara lichidator .
Marius Bote .
Multumesc domnilor pentru promptitudine si bunavointa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)
Se poate dizolvare+radiere fara lichidare ? eugen05 eugen05 Buna ziua Se poate sa dizolv si sa radiez voluntar o firma care nu a avut niciodata activitate , fara sa fie nevoie de lichidator . Firma nu a avut si nu are ... (vezi toată discuția)
Dizolvare s.a. ENGFULL ENGFULL dizovare fara lichidare ..... ce reprezinta ? ce lege reglementeaza procedura dizolvare cu lichidare ...... - // - care este diferenta intre aceste 2 ... (vezi toată discuția)