avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce pedeapsa primeste?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce pedeapsa primeste?

Buna ziua.Baiatul meu are dosar penal ! Infractiuni privind circulatia pe drumurile publice art 86Alin2 si art 87 alin 1 din Oug195/2002 cu apl art 33 lit a si b Cp. Ce pedeapsa poate primi? Nu are avocat dar vreau unul ! Care este onorariu ptr un avocat in asemenea situatie ? VA MULTUMESC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: rmaryb , utilizator 09:49, 25 Martie 2011
Inchisoare de la 1 la 5 ani.Se pare ca exista un concurs de infractiuni, fiul dvs. a condus pe drumurile publice fara permis , dupa ce a consumat alcool.
Depinde si de antecedentele sale penale, ca si de alte circumstante personale sau cu privire la svarsirea faptei.Onorariul avocatului il stabiliti cu acesta.
OUG 195/2002 rep. :
Art. 86 (2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Art. 87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Multumesc!
Pedeapsa pentru conducere cu permis necorespunzator, retras sau anulat (86 alin. 2) este inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda penala.
Pedeapsa pentru conducere cu imbibatie alcoolica de peste 0,80g/l este inchisoarea de la 1 la 5 ani.
Art. 33 C. proc. pen. se refera la cazurile de indivizibilitate, iar lit. b prevede savarsirea infractiunilor prin aceeasi fapta, deci in acelasi moment, ceea ce inseamna ca este un concurs formal de infractiuni care se pedepseste conform art. 34 Cod penal:
- se stabileste pedeapsa pentru fiecare infractiune in parte (intre limitele expuse mai sus)
- se aplica pedeapsa cea mai grea, care poate fi sporita pana la maximul ei special (maximul trecut mai sus, 5 ani in acest caz), iar daca acest maxim este socotit neindestulator, se poate adauga un spor de pana la 5 ani.

Maximul posibil ar fi de 10 ani, dar nu cred ca se va ajunge pana acolo.
Minimul poate fi pedeapsa inchisorii pentru infractiunea mai grava (alcoolemia ridicata), la care s-ar putea adauga in tot sau in parte amenda pentru cealalta infractiune.
Daca pedeapsa inchisorii care se stabileste este mai mica de 3 ani, se poate obtine suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere (art. 81 C. pen.) sau executarea la locul de munca (art. 86 ind. 7 lit. b C. pen.).
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident sub influenta bauturilor alcoolice cu permisul suspendat ! cribeautiful cribeautiful Mi-a fost retinut permisul de conducere pentru o alcolemie de 0,43 in aerul expirat , iar la o saptamana distanta am condus autovehiculul personal sub ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere suspendat - alcool davyd davyd Acum vreo 7 luni de zile conduceam am fost depistat in trafic conducand sub influenta alcoolului,alcolemie de 1.3 in sange dupa venirea probelor,miau suspendta ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat sub influenta alcoolului alysss92 alysss92 [b][i]Buna un prieten a condus cu permisul suspendat sub influenta alcoolului ce i se poate intampla ? astept un raspuns cat mai rapid multumesc ! (vezi toată discuția)