avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... pot scapa de plangerea penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

pot scapa de plangerea penala?

in ea).Acum am vorbit cu ea ne-am inteles,ca ea sa-si reurma cu ceva timp a avut loc un scandal,in barul meu.Unul dintre scandalagii s-a inteles cu o tipa ,ca ea sa depuna plangere penala impotriva mea,ea avand si un certificat medico-legal de aproximativ 20 de zile(eu avand cateva altercatii cu traga plangerea penala impotriva mea,dar dosarul a ajuns la parchet.Mai are posibilitatea ca aceasta femeie sa-si retraga plangerea penala facuta impotriva mea?ea poate merge insotita de un avocat stagiar,ca acesta sa o asiste la parchet?se poate duce si singura?
cu ce o poate ajuta avocatul stagiar daca o insoteste la parchet?se mai pote face ceva?

Cel mai recent răspuns: ContSters61634 , utilizator 10:13, 25 Martie 2011
art. 80 cod penal
Lovirea sau actele de violenţă care au pricinuit o vătămare ce necesită pentru vindecare îngrijiri medicale de cel mult 20 de zile se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate

Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală, producându-şi efectele şi în cazul în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare din oficiu.


Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
ContSters61634, utilizator
Apoi ART. 10 lit. h) cpp prevede ca acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare, iar când a fost pusă în mişcare nu mai poate fi exercitată dacă a fost retrasă plângerea prealabilă ori părţile s-au împăcat ori a fost încheiat un acord de mediere în condiţiile legii, în cazul infracţiunilor pentru care retragerea plângerii sau împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
In orice faza a procesului.
fii cuminte si nu mai fa prostioare:fight:

Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
ContSters61634, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate rezolva..? dandi dandi Acum am vorbit cu ea ne-am inteles, cu ceva timp a avut loc un scandal,in barul meu.Unul dintre scandalagii s-a inteles cu o tipa ,ca ea sa depuna plangere ... (vezi toată discuția)
Ajutatima aselajusto aselajusto buna seara eu sunt din baia mare, am o prietena care sta in jud satu mare , este casatorita si are 2 copilasii : unul de 2 ani ai o fetita de 9 luni, ... (vezi toată discuția)
Deschidere dosar penal lmankml lmankml In ce conditii i se poate deschide cuiva dosar penal pentru violenta? (vezi toată discuția)