avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... se mai poate rezolva..?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

se mai poate rezolva..?

Acum am vorbit cu ea ne-am inteles, cu ceva timp a avut loc un scandal,in barul meu.Unul dintre scandalagii s-a inteles cu o tipa ,ca ea sa depuna plangere penala impotriva mea,ea avand si un certificat medico-legal de aproximativ 20 de zile(eu avand cateva altercatii cu traga plangerea penala impotriva mea,dar dosarul a ajuns la parchet.Mai are posibilitatea ca aceasta femeie sa-si retraga plangerea penala facuta impotriva mea?ea poate merge insotita de un avocat stagiar,ca acesta sa o asiste la parchet?se poate duce si singura?
cu ce o poate ajuta avocatul stagiar daca o insoteste la parchet?se mai pote face ceva?
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
dandi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Constantin Alexandru Radu , Consilier juridic 10:47, 25 Martie 2011
Depinde de ce infractiune sunteti acuzat.
Daca este cea de loviri sau alte violente (art. 180 C. pen.) sau de vatamare corporala (art. 181 C. pen.), se poate retrage plangerea prealabila pana la pronuntarea unei hotarari in cauza sau va puteti impaca.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
ContSters200284, utilizator
in primul rand, infractiunea este de loviri si alte violente, dat fiind faptul ca sunt 20 de zile de ingrijiri medicale, daca depaseste pragul de 20 de zile se incadreaza la vatamare corporala. din 2008 aceste infractiuni sunt prevazute in art. 185 si 186 c.p.
referitor la aparatorul partii vatamate, da, acesta poate fi si stagiar, partea vatamata avand dreptul de a fi asistata de avocat, fie el stagiar sau definitiv.
impacarea partilor inlatura raspunderea penala, astfel incat va sfatuiesc sa discutati cu persoana vatamata in acest sens.
in aceiasi masura, si dvs. aveti dreptul de a va angaja un avocat care sa va asiste pe parcursul urmaririi penale si al judecatii (daca nu reusiti sa va impacati cu partea vatamata).
aceasta femeie e de acord sa-si retraga plangerea inca nu stim ce sa facem la parchet cand ea isi retrage plangerea penala pt ca ea a su mintit in plangere...................or sa fie probleme la parchet?
Nu este cazul sa declare ca a mintit. Poate spune ca, pur si simplu, a trecut mult timp si nu-si mai aminteste ce s-a intamplat. Daca declara ca a mintit, se face vinovata de savarsirea infractiunii de denunt calomnios (art. 259 C. pen.).

Trebuie sa mearga la parchet si sa solicite retragerea plangerii prealabile, declarand ca a trecut mult timp si nu mai este sigura ce s-a intamplat. Puteti deasemenea sa declarati ca v-ati impacat, dar nu ca a mintit in plangere.
Da, persoana poate merge la parchet si solicite procurorului retragerea plangerii prealabile. Nu este nevoie sa fie insotita de avocat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot scapa de plangerea penala? dandi dandi in ea).Acum am vorbit cu ea ne-am inteles,ca ea sa-si reurma cu ceva timp a avut loc un scandal,in barul meu.Unul dintre scandalagii s-a inteles cu o tipa ,ca ... (vezi toată discuția)
Retragerea plangerii penale sau impacarea partilor ? cezarad cezarad Am o intrebare. Intr-un dosar, o persoana a fost atacata de mai multi indivizi si batuta. Incadrarea juridica - loviri si alte violente, art. 193 NCP ;i ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru lovire si atac acmilantir acmilantir Buna ziua. Mama mea a fost atacata si lovita de o anumita persoana cu o seara in urma. a fost lovita in cap si in coapsa. atacatorul venise la ea sa ii ceara ... (vezi toată discuția)