avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare bunuri corporabile si imobile tert poprit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare bunuri corporabile si imobile tert poprit

Bunurile imobile corporabile detinute de tertul poprit pot fi executate silit de executorul judecatoresc in situatia in care acesta a obtinut validarea popririi pe tert poprit, debitorul fiind angajat al tertului poprit?
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 17:16, 25 Martie 2011
Da. Executorul judecatoresc, in temeiul Hotararii de validare a popririi, poate executa silit orice bun al tertului poprit, inclusiv bunurile imobile.
Potrivit art. 460 alin. 4 Cod de procedura civila, dupa validarea popririi, tertul poprit va proceda la consemnarea sau plata in limita sumei determinate prin hotararea de validare. In cazul in care tertul poprit nu isi indeplineste aceasta obligatie executarea se va face impotriva tertului poprit, pe baza hotararii de validare care constituie titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validarea popririi ContSters183043 ContSters183043 Cum se depune validarea popririi si cine o poate depune? De asemenea in ce termen de la efectuarea popririi se poate depune si unde se face acest lucru? (vezi toată discuția)
Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)
Executare silita C.Daniellita C.Daniellita Buna ziua, Intampin urmatoarea situatie: am terminat un litigiu de munca cu fostul angajator, am castigat procesul si pentru ca nu au vrut sa plateasca am ... (vezi toată discuția)