avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate invoca inselaciune in contracte?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate invoca inselaciune in contracte?


Buna ziua! Am urmatoarea problema:
srl A a incheiat un contract cu srl B pe o perioada de 2 luni. Aferent contractului s-au emis 2 facturi a caror plata a fost garantata de catre srl A cu o fila CEC in alb in baza unei anexe la contract conform careia fila CEC poate fi folosita doar in situatia in care: scadenta platilor a fost depasita cu mai mult de 30 de zile, beneficiarul a fost notificat in scris cu 10 zile calendaristice inainte de executarea garantiei, despre intentia de executare a garantiei si despre suma ce face obiectul executarii.
Fara ca vreuna din conditiile aratate mai sus sa fie indeplinite si fara ca una din facturi sa fie scadenta, srl B executa abuziv fila CEC lasata garantie, prin girare care alta societate care la randul sau a introdus in banca spre decontare fila CEC in cauza pentru o suma de peste 45.000 lei. Despre introducerea la plata am aflat de la functionarii bancii unde s-a decontat fila CEC cu 3 ore inainte de termenul limita de decontare.
Ce actiuni putem intreprinde impotriva d-lui director avand in vedere ca dansul a avut nesimtirea sa isi inchida telefonul dupa ce in prealabil ne-a transmis sa ne decurcam cum putem desi toata lumea stie ce implica o fila cec refuzata?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri

Cel mai recent răspuns: dorians , utilizator 21:05, 27 Martie 2011
emiterea unei file CEC in alb se face pe riscul dvs. fiind un instrument de plata, el are o "viata juridica" independenta de obligatiile prevazute in contract.

atit timp cit sumele mentionatein fila CEC sunt cele reale si temeinice nu prea aveti ce sa faceti, mai ales ca amm inteles ca fila CEC a fost acoperita de catre banca.

data viitooare nu mai emiteti file CEC in alb; emiteti BO completate inclusiv cu data scadentei.
Actionati in instanta firma care nu a respectat clauzele contractuale si cereti daune avand in vedere[ din cate spuneti] ca acestea s au si produs!!!
fila cec nu este instrumest de garantie ci instrument de plata. INTOTDEAUNA. Faptul ca la noi se procedeaza in felul asta se stie. Dar vedeti care sunt consecintele. Nu cred ca puteti face mare lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec si bilete la ordin Cent Cent Un furnizor mi-a comunicat prin curier (fara sa semnez de primire) ca va folosi fila CEC garantie Marti 10.03.2009 cu suma de aferenta unui contract ce a avut ... (vezi toată discuția)
Cec in alb suciu_diana suciu_diana Se poate emite un CEC in alb daca nu exista disponibil in banca?...avand in vedere ca nu este o suma specificata pe instrument. (vezi toată discuția)
Inlocuire bo in format vechi alecsutzu4u alecsutzu4u Buna ziua, Este vorba despre un bilet la ordin scadent peste 5 ani, emis de un partener, care pentru noi reprezinta un element de confort ce va fi scontat ... (vezi toată discuția)