Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie:
Mama mea a mostenit de la bunica 1 ha. de pamant,acum mama i-a facut contract de vanzare cumparare fratelui pe o jumatate de hectar iar mie mi-a spus dupa ce au facut aceasta tranzactie. Amandoi fratii locuim in afara tarii. Mama este pensionata le caz de boala de Laboratorul de Sanatate Mintala din localitate de acum 15 ani iar de vreo 2 luni a tot acuzat probleme de dementa fiind necesara internarea intr-un spital de psihiatrie. In momentul in care s-a facut actul de vanzare -cumparare pentru teren mama era cu probleme de discernamant si psihice de altfel imediat dupa tranzactie la o saptamana a fost necesara internarea dansei. As vrea sa stiu daca in eventualitatea unei succesiuni eu pot combate si anula actul de vanzare cumparare pe motiv ca mama nu era intr-un moment psihic normal si daca pot sa folosesc ca dovada o inregistrare telefonica cu dansa in care spune ca de catva timp are probleme cu capul ,ca nu stie ce face si nu mai e capabila sa ia decizii bune.
Multumesc anticipat pentru raspuns!
in principiu e posibil daca veti reusi sa probati cu acte ca mama dvs nu avea discernamant cand a incheiat acel act de vanzare-cumparare.dvs ati vrea sa contestati actul deoarece in urma decesului dvs cealalta jumate de hectar se va imparti intre sora, dvs si eventual tatal dvs? va deranjeaza inegalitatea?
Multumesc pentru raspuns si promptitudine!
Tatal nu mai traieste in pacate,si da, ma deranjaza inegalitatea mai ales can lucrurile se fac pe sub ascuns si mai ales tinand cont de faptul ca eu am participat economic in multe aspecte familiale iar tradarea increderii din partea fratelui si inselatoria m-a socat...
In fine, as vrea sa stiu daca inregistrarea telefonica pe care o am o pot aduce ca proba si eventual si martori, pentru ca acte medicale nu stiu daca imi vor elibera copii din spital tinand cont de faptul ca aceste lucruri sunt confidentiale iar mama sunt sigura ca nu -mi va da actele ei medicale pe care de altfel nici nu cred ca stie pe unde le-a pus ...
Evacuare
anna2
Buna ziua,
Va prezint acest caz pentru a afla daca putem merge in instanta si avem vreun sort de izbanda.
Bunica mea din anul 2000 a trait cu un domn ... (vezi toată discuția)