avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Termen convocare conciliere directa prematur
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Termen convocare conciliere directa prematur

Am convocat o societate la conciliere directa si nu am respectat termenul prevazut de 15 zile din art. 720/1 , in loc de 15 s-a facut convocarea in 10 zile . Societatea convocata a trimis o adresa prin care ne-a comunicat ca nu au fost indeplinite cerintele imperative cerute de lege si o apreciaza ca fiind informa #-o.
Mentionez ca termenul scadent al facturii era in 19.10.2010. De atunci am trimis 3 somatii la plata catre debitor in 11.11.2010; 26.11.2010( aceasta somatie a fost transmisa prin executor) , prin care i-am solicitat ca in termen de 5 zile sa ne faca plata si ultima a fost convocarea transmisa in 15.03.2011 cu termen in 25.03.2010:"> . Mentionez ca nu am primit raspuns la nici una dintre cele in care ii somam sa ne faca plata in termen de 5 zile , cu exceptia ultimei invitatii la conciliere (la care ne-au dat peste nas cu nerespectarea termenului de 15 zile) pe care au considerat-o lipsita de forma legala si informa .Acum ce trebuie sa fac? oricum e rusinos ca am gresit termenul , dar m-am gandit si la celelalte somatii pe care le-am transmis inca din luna noiembrie a anului trecut, mie mi-e clar ca se folosesc de diverse tertipuri, dar daca le fac o noua convocare va trebui facuta cu un nou termen de 15 zile? Pana la urma noi am fost de buna credinta si am incercat sa evitam un proces si sa ne intelegem asupra recuperarii debitului. Ca mijloc de proba avem factura, comanda si procesul verbal de predare -receptie . Din cate stiu eu creditorul poate alege procedura de drept comun , care nu e indicata care este mai costisitoare sau procedura speciala , in cazul nostru neavand contract cu debitoarea OG 5/2001 la care nu este obligatorie parcurgerea concilierii. Acuma nu stiu cum sa redactez adresa catre ei...daca le propun un nou termen vor trece alte 15 zile sau pot sa introduc cerere in instanta potrivit OG 5/2001 privind somatia la plata ( care se investeste ulterior cu formula executorie?) .Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
axinte.marina, utilizator

Alte discuții în legătură

Somatia de plata Carela Carela Exista posibilitatea demararii procedurii somatiei de plata prin executor judecatoresc? (vezi toată discuția)
Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata nita_daniel nita_daniel Buna ziua!A fost emisa o factura in suma de...... in cateva zile se fac 3 ani de la ultima plata.Care ar fi demersurile pt recuperarea creantei.Am facut ... (vezi toată discuția)