avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Somatia de plata
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Somatia de plata

Buna ziua!A fost emisa o factura in suma de...... in cateva zile se fac 3 ani de la ultima plata.Care ar fi demersurile pt recuperarea creantei.Am facut concilierea directa si am trimis-o dar voi depasi termenul de prescritie pt ca debitorul are dreptul prin lege sa-mi raspunda in 15 zile de la primirea concilierii.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:27, 24 Aprilie 2012
procedura concilierii directe suspenda cursul prescriptiei, conf art 720(1) c.proc.civ.
Pentru procedra prevazuta de OG 5/2001 ori OUG 119/2007 nu este obligatorie procedura prealabila
As vrea sa-i fac si o somatie de plata mai are rost ?
Bineinteles ca are rost, asa cum vi s-a precizat anterior procedura concilierii suspenda cursul prescriptiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie sa fac procedura concilierii? glo glo o societate comerciala are contract de prestari servicii cu un debitor-societate comerciala.daca vreau sa introduc somatie pe oug 119 mai trebuie sa mai fac ... (vezi toată discuția)
Somatia de plata Carela Carela Exista posibilitatea demararii procedurii somatiei de plata prin executor judecatoresc? (vezi toată discuția)
Conciliere si somatie de plata Andrei T Andrei T Am trimis unei firme debitoare o notificare prin care solicitam prezentarea la concilere. Plicul a fost trimis cu AR la firma debitoare dar aceasta a refuzat ... (vezi toată discuția)