avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retineri salariale nelegale in timpul sarcinii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retineri salariale nelegale in timpul sarcinii

am primit o decizie prin care mi se impune sa returnez lunar suma de 620 lei. Fiind netemeinica si nelegala aceasta decizie am actionat in instanta dar am inteles ca trebuie sa dau acesti bani pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti. Sunt in prima luna de sarcina asa ca acest lucru ma afecteaza enorm la baza de calcul pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. Ce pot face pana cand obtin hotararea judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 27 Martie 2011
Fara ca hotarirea judecatoreasca sa ramina definitiva si irevocabila si sa constituie titlu executoriu nu vi se poate retine aceasta suma, chiar daca se fac presiuni asupra dv.Orice retinere este abuziva in lipsa acestei hotariri
Pana la solutionarea litigiului nu platiti nimic ... ce vi se imputa daca au emis acea decizie?
imi opresc automat pe statul de plata suma de 620 lei iar daca eu impiedic acest lucru, ordonatorul principal de credite blocheaza conturile
Pentru ce va opresc acesti bani ? .... exista vreo hotarare judecatoreasca de infiintare a popririi pe salariul dvs.?
Nu exista nici o hotarare judecatoreasca, exista o decizie initiala a curtii de conturi care stabileste acest lucru iar in baza acestei decizii a emis decizie primarul pentru directorul scolii sa ne opreasca acesti bani.
Mi-am dat dezacordul scris fata de aceasta poprirenefiind justificata de nici o lege. Contestatia mea la decizia curtii cred ca nici nu a fost citita, ei "cred" ca indemnizatia de conducere pentru administrator financiar (contabil sef) in unitatile de invatamant este nelegala si mai mult decat atat primarul spune ca decizia curtii de conturi are caracterul unei hotarari judecatoresti!
Este incredibil ce se intampla, am raspunsul Ministerului Educatiei pentru problema mea si a catorva colegi contabili in scoli din judet, raspuns dat in urma sesizarii inspectoratului unde se spune clar ca este perfect legala.

Alte discuții în legătură

Abuz primar pirina pirina Am urmatoarea problema, primarul ca ordonator principal de credite emite decizie de poprire pe salariu si blocare de conturi salariale pentru ... (vezi toată discuția)
Recuperare "prejudiciu" la brut sau la net? pirina pirina Pentru recuperarea unui asa zis \"prejudiciu\" de 8050 lei but si 2146 lei contributii angajator cum este corect sa sa procedeze: se retine la brut suma de ... (vezi toată discuția)
Amnistie fiscala LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU Buna ziua . Va rog sa ma lamuriti si pe mine , daca se poate , in urmatoarea problema : in anul 2009 am castigat in instanta acordarea unui spor de dispozitiv ... (vezi toată discuția)