avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Hartuire banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Hartuire banca

Buna ziua!
Nu stiu daca am postat bine aici, dar sper sa nu se supere nimeni. Problema mea este urmatoarea: anul trecut in decembrie mi-am facut un abonament de mobil la una dintre marile companii; la cateva zile dupa ce l-am luat, am inceput sa primesc multe telefoane de la banca BCR, care tot cauta o firma de transport; se pare ca firma respectiva avusese acest numar de telefon si avea credit la banca, neplatit bineinteles. Desi le-am spus in numeroase cazuri ca nu am nici o legatura cu firma respectiva, zilnic sunt hartuit de banca cu telefoane si mai nou de o firma de recuperare banuiesc. Am comunicat si operatorului de telefonie mobila problema si singura solutie din partea lor a fost sa imi schimbe numarul de telefon, ori, eu nu doresc asta, deoarece numarul respectiv il folosesc in interes de serviciu si nu pot suna cateva sute de persoane sa le comunic noul meu numar.
Intrebarea mea este, daca le-as comunica celor de la BCR in scris, faptul ca nu am nici o legatura cu firma pe care o cauta(adica sa le trimit o copie dupa contractul de abonament), si apoi, ei ar continua cu telefoanele, as putea sa ii dau in judecata?
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 19:26, 28 Martie 2011
Nu cred ca, nu puteti rezolva aceasta problema pe cale amiabila, in sensul ca ar fi indicat sa faceti o vizita la banca si sa le explicati situatia. In conditiile acestea nu cred ca, acei functionari bancari va vor mai deranja cu acele telefoane. Nu stiu in ce masura, actionarea in instanta este benefica, mai ales ca, exista atatea cauze pe rol si cu siguranta procesul ar fi unul de durata, timp in care, puteti fi stresat cu acele apeluri nedorite din partea bancii si/sau a recuperatorului. Oricum, succes.......:(
Stiti ce as face in locul Dvs? 3 lucruri!
1) As merge la banca cu buletinul si contractul de la telefon sa le explic;
2) As trimite o notificare cu problema mea si as atasa documentele doveditoare;
3) Daca primele doua nu merg, as depune clar chemare in judecata si le-a cere 20 000 euro. La chemarii atasati toate documentele, inclusiv extrasele de la firma de telefonie (desfasurator), dovedind instantei ca sunteti agresat si alte documente etc. E adevarat ca dureaza, dar ce va mananca timpul? Stiti cat dureaza chemarea in judecata? E foarte simplu! Astepti citatia, te prezinti, daca vrei si poti si gata! Poate nu va da 20 000 euro, dar mai stiti ca prindeti un judecator care aproba?! Succes! Incercarea moarte nu are!
faceti o adresa scrisa si cand va mai suna le cereti si un mail se rezolva.. nu este nevoie sa le aratati contractul, pana la urma poate vreti sa nu afle identitatea dvs..
folositi functia de filtrarea a apelurilor pt nr lor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel cu numar ascuns ramada ramada De vreo 5 luni de zile primesc apeluri cu numar ascuns pe telefonul meu. Nu am reusit sa-l prind niciodata pentru ca nu suna mult. Nu m-a injurat niciodata, nu ... (vezi toată discuția)
Telefoane anonime dunguta dunguta Probabil ca fiecare , din cand in cand , primeste cate un telefon , din greseala noaptea pe la ore mici .Nu le acorzi importanta dar cand acestea devin un ... (vezi toată discuția)
Getback mă sună de 4 luni MariusI61 MariusI61 Firma mai sus menționată ma suna pe numărul meu mobil de câteva ori pe zi, cu toate că la al treilea apel le-am explicat că nu sunt persoana pe care o ... (vezi toată discuția)