avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Credit de nevoi personale -in timpul casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Credit de nevoi personale -in timpul casatoriei

Salut
Doresc sa accesez un credit de nevoi personale in nume propriu si fara coplatitori, cu ipoteca pe un imobil pe care l-am dobandit prin donatie ( sunt unic proprietar).
Mentionez ca sunt casatorit dar urmeaza sa divortez, cu creditul urmeaza sa achizitionez mamei o locuinta.
Intrebarile mele sunt :

1. Pot accesa un astfel de credit fara a contacta sau implica inca actuala sotie ? (pana la divort mai dureaza o bucata lunga de timp, inca nu s-au depus actele)

2. Poate avea sotia vreun drept sau vreo obligatie (ceea ce nu doresc) la apartamentul pe care il achizitionez pe numele mamei ? (cu ipoteca pe apartamentul personal).
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2011
alexandru12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 23:48, 25 Martie 2011
1-da
2-bunul cumparat urmare a creditului luat in nume propriu si garantat la fel cu un bun propriu nu va face parte din bunurile comune.asadar, nu aveti absolut nici o obligatie fata de (inca) sotie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj asdfgh!1 asdfgh!1 Buna ziua! Situatia este urmatoarea: sunt in divort cu sotia si as dori sa stiu ce se va intampla in cazul partajului cu bunurile noastre. Apartamentul in ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj olive_ro olive_ro Buna, Rog raspuns la urmatoarea situatie. Sunt casatorita de 8 ani, fara copii. In momentul de fata sotul solicita divortul, iar actiunea de partaj se va ... (vezi toată discuția)
Ipoteca apartament iulya15 iulya15 buna ziua am si eu o intrebare ,in urma cu 2 ani am luat 2 credite de nevoi personale fara ipoteca si fara garantii,fara girantii,in urma problemelor ... (vezi toată discuția)