avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... daune morale pentru calomnie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

daune morale pentru calomnie

Am divortat de sotul meu in decembrie 2010.Acesta a cerut in instanta sa aibe legaturi personale cu minorul la domiciliul lui, insa din motivatiile pe care le-am adus eu in instana nu i s-a permis decat la domiciulul meu si in prezenta mea.Desi a cerut incredintarea minorului, acesta a spus si in sala de judecata ca acest copil nu este al lui.S-a hotarat definitiv si irevocabil ca acesta sa pleteasca pensie alimentara de 70 ron si sa aibe lagaturi personale cu minorul la domiciliul mamei.De la despartirea in fapt si pana in prezent, fostul sot nu a venit sa viziteze copilul si nici sa participe moral si mai ales financiar la cresterea si educatia lui.Hotararea de divort este definitiva si irevocabila incepand cu data de 26.01.2011.De atunci imi tot spune ca o sa ceara sa faca testul de paternitate, deoarece copilul nu este al lui.Intrebarea mea este:in ce conditii ii pot cere daune morale pentru ceea ce vrea sa faca?Va rog din suflet sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: diaconesculaura , utilizator 18:26, 15 Aprilie 2011
Infractiunea de calomnie,a fost abrogata conform art 1 pct 56 din L nr 278/2006,
decizia nr 68/18.01.2007 si nr 8/18.10.2010, pronuntate de ICCJ
fostul sot se poate adresa instantei pt o actiune in tagada paternitatii doar daca nu s-au implinit 3 ani de cand a cunoscut nasterea copilului.
pana una alta, e copilul lui, caruia trebuie sa-i platesca pensie. puteti depune plangere la politie pt abandon de familie, avand in vedere ca au trecut 2 luni de neplata a acestei pensii. daca se dovedeste ca din rea credinta nu plateste, e pasibil de inchisoare.
in privinta calomniei, nu-i mai puteti face plangere penala, dar puteti sa-l actionati in instanta si sa solicitati daune. aveti nevoie de avocat
A deschis proces pentru tagada paternitatii, numai ca in cererea depusa de el a spus numai minciuni, cum ar fi ca a mai fost odata casatorit si nu a rezultat nici un copil din prima lui casatorie, lucru total neadevarat, deoarece in hatararea lui de divort de la prima casatorie scrie de un copil minor care i-a fost incredintat mamei si el este obligat la plata pensiei alimnetare.Alta miciuna ca eu in timpul casatoriei adica 3 ani nu am mai ramas niciodata insarcinata.Aici este adevarat ca nu am mai ramas insarcinata si asta pt ca de la nastere eu am suferit pana acum 2 opertii si urmez la a 3-a pt ca am fost diagnosticata cu boala Endometrioza.Din cauza acestei boli nu mai poti ramane insarcinata.A mai spus ca eu nu i-am dat voie sa il vada pe copil.Eu am plecat de la el in fapt in luna Mai 2010 si nici pana in prezent nu a venit odata sa il vada pe copil, desi divortul s-a terminat si hotararea este definitiva si irevocabila.A mai spus ca el sufera de o boala pe nume Adison iar tratamentul pe care il, sunt niste pastile de Prednison si Astonin si din cauza dependentei de Prednison, una din reactiile adverse ale acestul medicament este infertilitatea, numai ca nu scrie in nici un prospect de Prednison ca da in timp infertilityate si nici boala lui nu are nici o legatura cu asta.Pe mine nu ma deranjeaza sa fac testul de paternitate, dar nu il pot lasa sa isi bata joc de mine si mai ales de copil, deoarece face asta numai ca sa se razbune pe mine.Si primei lui sotii i-a facut exact acelasi lucru.A terorizat-o pana a cedat respectiva ca sa nu ii mai dea pensie alimentara.Acelasi lucru il urmareste si la mine.Eu vreau sa il fac sa plateasta pt toate vorbele aceste pe care le-a scos despre mine.As putea sa ii cer daune morate pt marturiile false pe care le-a scris?Inca nu a avut loc prima infatisare.Pima infatisare o sa aibe loc in 26 aprilie.Tin sa va precizez ca minorul are varsta de 3ani si 4 luni.Va rog sa ma ajutati.
Buna ziua. Am citit mesajele dumneavoastra si sunt si eu intr-o situatie oarecum asemanatoare, tatal cerand test ADN pentru stabilirea paternitatii. Daca puteti v-as ruga sa-mi spuneti cum ati convins instanta ca tatal sa nu ia la domiciliul lui copilul, pentru ca nici eu nu imi doresc asta, cel putin deocamdata, copilul avand 6 luni acum, dar am inteles ca motivul varstei nu ar mai fi chiar atat de important pentru instanta. Va multumesc.
Tatal va solicita sa ia copilul in timpul programului de vizita la domiciliul lui, trebuie sa detalieze faptul ca pe perioada cat minorul este la el poate sa-i ofere toate conditiile de care are nevoie

In cazul dvs, copilul are 6 luni, este exclus, cel putin din punctul meu de vedere, ca instanta sa dea sentinta favorabila lui. Il alapteaza el?
Copiii cu varsta pana la 1 an necesita o atentie sporita, si cred ca toate mamele sunt de acord cu mine
Mult succes :)

Alte discuții în legătură

Test paternitate cerut de tata Cipri202379 Cipri202379 Bună ziua. Ma numesc Cip. R. Din prima casatorie a result un copil. Dar am divorțat la 2 ani după naștere. Am plătit pensie alimentara câțiva ani. ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii Flori105 Flori105 Am fost casatorit, in acea relatie a aparut si un copil pe care l-am recunoscut, ulterior (la varsta de 6 luni a copilului) am divortat de mama copilului, de ... (vezi toată discuția)
Divortul.tata in certificat de nastere al copilului iar copilul are alt tata. mihaibocancea mihaibocancea Buna ziua..Sotia mea a plecat de la domiciliul comun in septembrie 2005.in perioada de timp cuprinsa intre sep.2005 si data actuala(2011) nu am locuit ... (vezi toată discuția)