In urma cu doua luni si jumatate s-a pronuntat divortul cu doi minori, de comun acord si fara motivari, dar inca nu mi s-a redactat sentinta de divort, cu toate ca am depus in urma cu doua saptamani o cerere de urgentare a redactarii acesteia. Imi puteti spune, va rog, ce se intampla? El, in calitate de parat, mi-a spus ca nu a depus vreo cerere care sa intarzie redactarea sentintei. Va rog frumos sa imi explicati ce se intampla, fiindca decizia nu este redactata de atata timp...:(Am nevoie de sentinta, deoarece paratul locuieste inca la domiciliul meu si este violent verbal si fizic si daca as solicita politia, ar trebui sa arat sentinta care face dovada ca am divortat:((. Din alt punct de vedere, paratul nu a specificat in vreo intampinare ca ar dori sa locuiasca la domiciliul care este mostenire din partea tatalui meu care a decedat in urma cu doi ani. Specific ca divortul s-a pronuntat la Judecatoria Timisoara. Va multumesc pentru raspuns anticipat !...
Faceti apel la politie pentru evacuarea sotului ca urmare a comportamentului violent.
Eventual mergeti la judecatorie si solicitati o copie de pe incheierea e sedinta de la dosar, pt a justifica si divortul de sot.
Trebuie sa sunati la 112, nu trebuie sa suportati atitudinea sotului.
1. Redactarea hotararii depinde de :
- numarul de dosare pe care il are judecatorul de solutionat;
- prezenta sa la serviciu (poate ca a fost in concediu de boala, concediu de odihna etc.) s.a. Astfel, chiar daca ati depus cerere de urgentare a redactarii, judecatorul o va face cand va avea timp si va putea.
2. Hotararea de divort nu il poate obliga pe fostul sot sa plece din imobil daca acesta nu vrea. Nici politia nu are atributii in a-l scoate din imobilul, fost domiciliu comun al sotilor, pe unul din soti, chiar neproprietar. Pentru a fi evacuat, exista doua solutii:
- fie pleaca de buna voie,
- fie va trebui sa introduceti o actiune in evacuarea acestuia. ;)
Data fiind situatia expusa de dvs., aveti posibilitatea pentru ca nu ati intrat in posesia hotararii de divort, care oricum este atacabila cu apel in 30 de zile de la comunicare si deci nu o veti putea legaliza decat dupa expirarea termenului de apel, daca niciuna dintre parti nu declara apel, sa solicitati eliberarea unui certificat de grefa cu solutia pronuntata de instanta si sa formulati pe rolul instantei o actiune de evacuare a acestuia din imobil, si sa obtineti o hotarare in acest sens, aceasta fiind unica varianta in cazul in care acesta refuza parasirea imobilului.
Urgentare divort
laura38038
Buna ziua, In 23.02.2015 am introdus o cerere de divort exclusiv din vina paratului (adica sotul), custodie exclusiva la mine, si plata pensiei alimentare. In ... (vezi toată discuția)