avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ce-mi poate face banca daca nu mai pot sa achit ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ce-mi poate face banca daca nu mai pot sa achit creditul ?

Sotul meu are un credit de nevoi personale in valoare de 5000 euro /10 ani. A platit aprox. 1000 euro+dobanda aferenta. Acum este in imposibilitate de plata. Am primit deja somatie de plata de la firma de "recuperatori" . Va rog sa-mi spuneti unde se poate ajunge, tinand cont ca sotul meu nu este angajat si nu detine bunuri mobile sau imobile. Este asociat unic si administrator intr-o firma. Se poate ajunge sa-i ia activele din firma, prin executare silita? sau sa-mi ia bunurile din casa? :O Ce implica neplata acestui credit?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 19:14, 28 Martie 2011
Neplata creditului,conduce la demararea procedurii de executare silita asupra bunurilor mobile,imobile,conturi bancare,drepturi salariale ale debitorului
Daca dvs detineti documente care atesta ca bunurile va apartin ,acestea nu pot fi executate
In cadrul executional al executarii silite; creditorul poate cere executarea silita pentru orice bun imobil, bun mobil, cont bancar, sau actvele ce le detine debitorul ,,etc.
Privind bunurile comune se pot executa potrivit cu disp.art.32 lit.c) Codul Familiei.
cam trist...:(:((
Banca va va cesiona creditul unei societati, care la randu-i va mandata o societate de recuperari sa recupereze debitul, la care vor aplica penalizari si dobanzi, iar creditul va ajunge mai mare decat atunci cand l-ati luat.Apoi socitatea de recuperari va incerca sa recupereze datoria pe cale amiabila sau in instanta si tot o vor recupera.
Banca poate cesiona creanta la o societate de recuperare; lucru care, inteleg ca, s-a si intamplat. Aceasta va incerca recuperarea debitului, initial amiabil, apoi se va trece la masura executarii silite. Asa cum vi s-a spus, se pot executa si bunurile comune, chiar daca debitor rau platnic este sotul dvs. Initial se vor executa bunurile sale proprii (atentie la societatea pe care o detine - cu activele sale), iar daca suma rezultata prin valorificare nu acopera debitul restant, penalitati, cheltuieli de executare si creditul curent se trece la valorificarea bunurilor comune. Asadar, pentru cei 5000 EUR, imprumutati, nu cred ca, este indicat sa va falimentati afacerea sau sa va periclitati confortul caminului dvs. :)
banca va poate face zile negre si noptii albe, poate cauza insomni... si multe altele.. puteti citi pe forum marturiile si problemele celor care nu au mai platit creditele...
sfatul meu este sa il platiti si sa scapati de ei.. pentru ca in scur timp bani depusi de dvs vor aparea cu plus in loc de minus la soldul initial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante banci valicordos@yahoo.com valicordos@yahoo.com Buna ziua, Acum 6 ani am contractat un credit de nevoi personale la o banca in valoare de 10000 Ron,din care am achitat conform graficului timp de 5 ... (vezi toată discuția)
Executare silita de firma de recuperare cristina001 cristina001 Am si eu nevoie de ajutor Am un credit la o banca,l-am achitat 2 ani,am ramas fara loc de munca si nu am mai putut achita,as vrea dar nu pot acum.Banca la ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns maiami maiami As vrea sa stiu ce se intampla in situatia in care nu mai pot plati ratele pt un credit cu ipoteca , avand in vedere faptul ca la data acordari creditului ... (vezi toată discuția)