avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parcare privata bloc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parcare privata bloc

Buna ziua
As dori sa stiu daca pentru a reconfigura o parcare privata din fata blocului pentru a fi folosit spatiul mai eficient este necesar a face un proiect si a obtine diverse aprobari de la primarie...Pot preciza ca parcarea are in mijloc o alveola de gazon de la constructia blocului pe care acum vrem sa o desfiintam...O alta problema ar fi daca vrem sa ingradim parcarea cu gard...de sarma sau arbori tuya si bariera de acces e necesar deasemenea proiect si avizul primariei...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:29, 29 Martie 2011
Buna ziua,
Pana la urma nu m-am lamurit...:( Unii spun ca trebuie altii ca nu...Cat priveste Asociatia aveti dreptate ...doar administreaza...m-am exprimat gresit. Ca sa fiu mai explicit: suntem un bloc nou, privat cu o parcare proprie impartita in functie de cota parte indiviza... locatarilor... Vrem sa imprejmuim parcarea cu un gard de sarma sau arbori tuya + gard de sarma si sa montam o bariera automata pentru a permite doar accesul locatarilor...De multe ori gasim locurile de parcare ocupate de diversi care au treaba in zona....Nu este un spatiu al municipalitatii... Plec de la rationamentul ca asa cum iti trebuie o serie de avize de la primarie pentru a inchide un balcon...cu siguranta ca iti trebuie proiect + autorizatie de la primarie pentru a imprejmui o parcare...chiar si privata...Corect?
Am scris eu aiurea. Trebuie autorizatie, dar se aplica procedura simplificata. Aveam in minte faptul ca nu sunt cerinte speciale pentru bariera.
Fiind proprietate privataaveti dreptul sa o protejati si sa nu admiteti intrarea orisicui pe aceasta proprietate.Art.480 c.civil-dreptul la proprietate este absolut si exclusiv(deci puteti dispune ca proprietari, asupra spatiului respectiv-sa-l amenajati, sa-l imprejmuiti, sa-l acoperiti, sa-l distrugeti(vorbesc serios)-este spatiul d-voastra, al proprietarilor din blocul respectiv.
Acest drept nu trebuie exercitat in afara legii-ceeace inseamna ca pt. a-l ingradi va trebuie o autorizatie de construire, potrivit L.50/1991-autorizatii lucrari de imprejmuire(pt. care va trebuie un proiect care pe langa alte celea va delimita concret, cadastral, respectivul spatiu-pentru a corespunde, cu ceeace aveti in act vanzare cumparare.Cadastral insemnand masuratorile respective, pentru suprafata detinuta efectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare ori gradina suzyka suzyka In ultimile 3 saptamani un vecin de la scara alaturata ,de la parter,recent imbogatit si venit de peste hotare si-a construit balcon (cica are autorizatie pt ... (vezi toată discuția)
A cui e gardul din jurul blocului si cum poate fi schimbat? patkoscsaba patkoscsaba Locuiesc intr-un bloc relativ nou, fiind proprietar la parter. Toti cei de la parter avem curti private (proprietate trecuta in CF, si iesire din apartament in ... (vezi toată discuția)
Este necesar autorizatie pde constructie pentru un gard din plasa de sarma? 30 LAURA 30 LAURA Buna, Am citit pe forum in data de 10.07.2009 ca ati dezbatut un subiect care ma intereseaza si pe mine. Este vorba despre autorizatia de constructie pentru ... (vezi toată discuția)