avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare fara concurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare fara concurs

Este posibila angajarea unei persoane pe o functie contractuala cu norma intreaga, la o institutie publica, fara concurs? Postul pe care se angajeaza nu este prevazut in statul de functii al instittiei respective.
Cel mai recent răspuns: lilicris26 , utilizator 15:44, 7 August 2012
Ocuparea unui post vacant sau temporar vacant se face prin concurs sau examen pe baza regulamentului-cadru ce cuprinde principiile generale si care se aproba prin hotarare a Guvernului sau alte acte normative specifice.
Pentru a organiza concurs sau examen trebuie sa existe postul vacant respectiv in statul de functii.
Buna ziua

Din cate stiu eu, angajara in cadrul unei institutii publice se face numai prin concurs sau examen conform HG 286/2011 si conf. Codului Muncii, indiferent daca este pe perioada nedeterminata sau determinata.
Intrebarea este: Exista vreo exceptie pentru cei angajati efectiv pentru programe si proiecte in cadrul instituiilor publice?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare pensionar pentru limita de varsta Aura Pop Aura Pop Buna seara Lucrez intr-o primarie , un functionar public urmeaza sa se pensioneze pentru limita de varsta si primarul vrea sa IL tina in ... (vezi toată discuția)
Cand pot incepe munca? PaulProto10 PaulProto10 Buna dimineata! Am sustinut un concurs in cadrul unei primarii comunale pentru functia contractuala pe perioada nedeterminata de sef serviciu apa si ... (vezi toată discuția)
Angajare 2014 Aura Pop Aura Pop Buna seara Primaria are in organigrama un post vacant de asistent medical principal , post finantat de la capitolul bugetar sanatate .Banii ... (vezi toată discuția)