avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cecuri bancare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cecuri bancare

Buna ziua,as vrea in primul rand sa multumesc intregii echipe de avocati sau viitori avocati de pe acest site care isi dau interesul sa citeasca si sa raspunda tuturor acestor probleme pe care noi utilizatorii le postam zilnic.
Problema mea,este urmatoarea:sunt in Italia de circa 5/6 luni si locuiesc cu un pakistanez (musulman) dar destul de 'smeker'.La inceput m'a atras cu tot felul de cadouri scumpe,calatorii peste tot,apoi a trecut la alt nivel, mi'a pus mashina p numele meu chiar si o spalatorie(de haine) aici in Italia. La inceput imi faceam iluzii si aveam planuri de viitor cu el, asa k am avut incredere oarba in tot ce spunea......eu aici eram zero,fara sa stiu limba,singura nu ma descurcam. Cum spuneam mi'a pus aceasta spalatorie pe numele meu,mi'a facut si cont la banca k persoana juridica....toate bune si frumoase,pana knd am semnat niste cecuri, nu stiu exact numarul lor, si nici makr nu erau completate cu suma kre trebuia luata, de un anume prieten al lui, ce urma sa ne ajute sa deschidem o alta spalatorie. Mi s'a spus k toate acele cecuri ar valora 20 000 euro. Nu am facut nimik scris intre el si noi cum k in schimbul acestor cecuri el ne va plati o noua spalatorie.........de aceea as vrea sa stiu cat de grava e situatia. Nici in ziua de azi persoana respectiva nu a facut nimik pt noi,iar din luna martie ar trebui sa inceapa sa ia din cont cate 400 euro pe luna. As mai vrea sa stiu,in cazul in care eu inchid acest cont,el imi poate face ceva in instantza??? acum nu stiu ce sa mai cred,probabil cei doi au complotat impotriva mea,astfel putand face niste bani din nimik toata......
ASTEPT UN RASPUNS multumesc!
In Romania fapta de a retrage provizia necesara acoperirii cecurilor este inselaciune conf art. 215 Cod penal

Emiterea unui cec asupra unei institutii de credit sau unei persoane, stiind ca pentru valorificarea lui nu exista provizia sau acoperirea necesara, precum si fapta de a retrage, dupa emitere, provizia, în totul sau în parte, ori de a interzice trasului de a plati înainte de expirarea termenului de prezentare

Fapta este pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 12 ani.
Nu inteleg insa ideea d-voastra privitoare la complot. Ati scris ca n-ati avut nimic si ca ati primit de la el o multime de bunuri si o spalatorie ... nu inteleg care ar fi fost scopul complotului lor.
Imi permit stimate @u.b.ik. sa intervin cu o completare la ceea ce ati scris Dvs. Pentru o mai buna intelegere de catre @pinkitty voi incerca sa definesc acest instrument de plata din punct de vedere contabil , notiune valabila la nivel international.
Cecul este un instrument de plata prin care un agent economic (emitentul - in cazul de fata , Dvs. doamna) ordona unei institutii bancare la care aceasta are disponibiitati banestil in cont, de a plati o suma de bani unei terte persoane (beneficiarul cecului), operatiunea respectiva facandu-se la vedere. In momentul emiterii unei file de cec, agentul economic trebuie sa dispuna de lichiditati in cont care sa acopere suma ordonata de cecul emis . Neacoperirea sumei inscrise in fila de cec se pedepseste conform legii in orice tara , aceasta fiind considerata infractiune .
Aa,va rog sa nu ma intelegeti gresit.Nu sunt genu de persoana care sa profite de buntatea altora. Si mashina si spalatoria mi le'a pus p numele meu cu un singur motiv: acest individ nu putea lua nimik pe numele lui deoarece are destule probleme cu politia si cu bancile din Italia si din Romania de altfel.
Niciodata nu m'am gandit la aceste bunuri k si cum ar fi ale mele,eram constienta k nu am muncit eu pt ele,nu sunt rezultatul straduintei mele
.Inchipuiti'va, la 20 ani sa primesti asa fara nici un efort toate astea,e clar k e ceva la mijloc................se ocupa cu multe chestii ilegale,ceea ce eu am descoperit in timp. Aceasta spalatorie o foloseste doar k o masca,k sa zic asa iar in spatele acestei munci cinstite se ocupa cu alte chestii. El doar s'a folosit de numele meu,pt k toata activitatea el o conduce,el stie totul d la A la Z,eu nu am nici o treaba,si oricum intentionez sa'i las totul si sa plec dar ma gandesc la alte lucruri sa nu'mi lase taxe si alte chestii neplatite.
Iar in ceea ce priveste complotul,el m'a pus sa semnez, impreuna cu celalalt, si tot el acum mi'a spus sa inchid contul k nu mi se va intampla nimik.....ceea ce mi'a dat de gandit.
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
ContSters200616, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocata m'a tras pe sfoara si mi'a pierdut procesul spiridon vasilica spiridon vasilica Buna seara! Am un subiect #-o ... La apelul pe care l\'am facut anul trecut, la procesul de partaj ,avocata mi\'a cerut 60 milioane (vechi) , pe care am ... (vezi toată discuția)
Fila cec fara acoperire geniu geniu Respectele mele scumpe maestre!. Am dat un imprumut de 19000euro unei persoane , care , mi'a dat o fila cec fara acoperire !!! .Am introdus'o in contul meu , ... (vezi toată discuția)
Cec in alb suciu_diana suciu_diana Se poate emite un CEC in alb daca nu exista disponibil in banca?...avand in vedere ca nu este o suma specificata pe instrument. (vezi toată discuția)