avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... stagiu cotizare 35 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

stagiu cotizare 35 ani

daca un membru fondator intr-o sc cooperativa are anii de pensie si un stagiu de cotizare de 35 de ani, poate sa mai activeze?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:40, 30 Aprilie 2011
Art.56 alin. 1 litera d) Codul muncii: Cim existent inceteaza de drept...la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si astagiului minim de cotizare pentru pensionare
soldatu a scris:

daca un membru fondator intr-o sc cooperativa are anii de pensie si un stagiu de cotizare de 35 de ani, poate sa mai activeze?


Calitatea de membru cooperator inceteaza in oricare dintre urmatoarele situatii:
a) retragerea membrului cooperator din societatea cooperativa;
b) excluderea membrului cooperator din societatea cooperativa;
c) decesul membrului cooperator, persoana fizica, respectiv incetarea, in conditiile legii, a activitatii membrului cooperator persoana juridica;
d) incetarea, in conditiile legii, a calitatii de persoana juridica a societatii cooperative, in conditiile prevazute de prezenta lege si de actul constitutiv al societatii cooperative.

Prin urmare, dupa pensionare poate sa activeze ca membru coperator.
dar cu contract individul de munca?
Acea persoana poate avea c.i.m. numai daca este pensionar la limita de varsta sau de invaliditate de gradul III ...in caz contrar, poate ramane doar membru cooperator fara a mai avea si c.i.m.
doresc sa va explic cazul care este foarte intalnit la o sc cooperativa;pensionat normal de cativa ani,cu stagiul de cotizatie efectuat ,avand incheiata conventie de munca ,intra sub incidenta noului cod al muncii?adica al art 56 lit d,si care este parerea dv despre aceata situatie,in conditiile cand sunt tineri care nu au loc de munca ei incaseaza si pensii si salarii si......?ps(ortografiala mai greu) va rog sa ma scuzatii

Alte discuții în legătură

Codul muncii soldatu soldatu art 56 alin d ,din codul muncii,are efect si sc cooperative?:( (vezi toată discuția)
Membru cooperator in consiliul de administratie soldatu soldatu daca sunt cooperator membru in consiliul de administratie ,pensionar ,varsta 64 de ani,stagiu de cotizare 36 ani, femeie,ce se intampla dupa rectificarea ... (vezi toată discuția)
Continuarea activitatii dupa pensionare. Ipj Ipj Buna ziua. Lucrez intr-o unitate, unde mai multe persoane dupa ce au ajuns la virsta de pensionare si s-au pensionat (primind decizia de pensionare si inclusiv ... (vezi toată discuția)