avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar

buna ziua,vreau sa stiu exact care este forma legala pentru amenda radar privind filmatul(inregistratul)cu o camera din fata,este legal sa fi filmat din fata de un echipaj al politiei dotat cu radar (acesta aflandu-se stationat)in timp ce esti in trafic?intreb acest lucru deoarece am auzit pareri de genul ca radarul te poate "lua" doar din spate(adica este ilegal sa fi filmat din fata).multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: eugen68octavian , utilizator 21:17, 29 Martie 2011
Nu va mai faceti iluzii pt ca radarele au devenit atat de performante incat te pot filma din toate pozitiile si iti pot determina cu foarte mare precizie viteza de deplasare.
pitbull83 a scris:

buna ziua,vreau sa stiu exact care este forma legala pentru amenda radar privind filmatul(inregistratul)cu o camera din fata,este legal sa fi filmat din fata de un echipaj al politiei dotat cu radar (acesta aflandu-se stationat)in timp ce esti in trafic?intreb acest lucru deoarece am auzit pareri de genul ca radarul te poate "lua" doar din spate(adica este ilegal sa fi filmat din fata).multumesc pentru raspuns

Forma legală este să aibă un aparat radar certificat şi omologat, cel care lucrează cu el să aibe autorizaţie, să-ţi întocmească corect PV-ul şi să aibe probe.
De ai depăşit viteza legală te pot filma de oriunde şi de sus. Nu-ţi fă iluzii că ai să câştigi mai ales dacă au înregistrări cu tine la volan depăşind viteza legală.
Părerile pe care le-ai auzit sunt poveşti...
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2011
eugen68octavian, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie pentru comunicarea identitatii persoanei careia i-a fost incredintat autovehiculul RolandSachelarescu RolandSachelarescu Buna ziua. In dimineata zilei de astazi, am circulat cu 20km peste limita legala pe o portiune de drum din dreptul benzinariei Lukoil din comuna ... (vezi toată discuția)
Radar neinscriptionat cu viteza ilegala JulianP JulianP Buna ziua, Am fost \'prins\' cu o viteza de 119km/h. in limita de 60km/h, de o masina de politie neinscriptionata (cu radar, fara girofaruri). Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Amplasarea radarelor mobile victor.tudor victor.tudor Buna seara Imi poate spune cineva ce obligatii trebuie sa respecte politia rutiera la amplasarea radarelor mobile? Mai exact au voie sa efectueze pande ... (vezi toată discuția)