avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Citatie pentru comunicarea identitatii persoanei ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Citatie pentru comunicarea identitatii persoanei careia i-a fost incredintat autovehiculul

Buna ziua.

In dimineata zilei de astazi, am circulat cu 20km peste limita legala pe o portiune de drum din dreptul benzinariei Lukoil din comuna Pantelimon, inainte de sensul giratoriu.

Fiind pe banda 3, am observat prea tarziu echipajul de politie care era amplasat strategic cu radar (cred eu)

Din cercetarile pe care le-am facut, Politia Pantelimon din cadrul IPJ Ilfov nu are o brigada de politie rutiera.

La cateva ore dupa eveniment, dupa ce masina de politie cu pricina nu mai era stationata acolo, am trecut pe la sediul politiei din Pantelimon pentru a ii intreba daca am luat amenda si daca pot declara atunci ca eu am fost la volan. Un politist mi-a spus ca acel VW Polo pe care l-am vazut eu stationat nu avea radar. (desi nu inteleg ce cauta in curba aceea fara radar, fiindca nu oprea pe nimeni)

In fine, problema mea este urmatoarea. Nu stau la adresa din buletin, sunt certat cu familia si am platit pe cineva ca sa ma ia in spatiu. Daca imi vine scrisoare de la politie cu confirmare de primire, pentru a le comunica cine a fost la volan, nu ma vor gasi acolo.
Eu locuiesc in comuna Pantelimon cu chirie.

Unde sa ma duc eu ca sa declar ca eu am fost la volan pentru a nu primi amenda aceea din clasa a IV-a de sanctiuni pentru nedeclarare?
Trebuie sa trec din nou pe la Politia Locala Pantelimon sau pot sa ma duc direct la Udriste in sector 3 Bucuresti? (depasirea de viteza s-a produs pe teritoriul comunei Pantelimon si nu stiu daca cei de la Udriste imi vor trimite citatia)


Pe scurt:

Nu locuiesc la adresa din buletin, am depasit viteza legala cu 20km/h pe teritoriul comunei Pantelimon (unde locuiesc) si nu stiu unde sa declar ca eu am condus autovehiculul personal deoarece daca imi trimit citatie cu confirmare de primire la adresa din buletin, eu nu stau acolo.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 15:36, 17 Iulie 2017
Daca vi s-a comunicat de catre politie ca vehiculul stationat strategic nu era dotat cu radar,
inseamna ca nu ati fost depistat circuland cu viteza superioara celei permise pe respectivul tronson de drum public,deci nu a fost constatata si consemnata contraventie la legea circulatiei
Pentru a nu avea probleme, măcar de acum încolo, va recomand sa mergeti la politia din Pantelimon pentru a va pune viza de flotant.
Astfel toate PV inclusiv acesta, vor veni la dvs si nu la adresa de pe buletin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Auto stationat pe un drum de viteza r_codrescu r_codrescu Ieri in jurul orei 14.00 eu si alti soferi ne-am confruntat cu un VW polo negru stationat pe prima banda pe sos. Petricani aproape de intersectia cu Dimitrie ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda radar ? Mandark Mandark Buna ziua , Astazi am aflat de acest site si am observat ca in general utilizatorii primesc \"ajutor legislativ\". Am si eu cateva nelamuriri in privinta unei ... (vezi toată discuția)
Amenda radar mobil alex29bv alex29bv Buna ziua. Am dori si eu niste sfaturi in legatura cu o amenda radar. Conduceam auto pe drumul eurpean E60 (Slobozia - Ploiesti) si in localitatea Giurgeni ... (vezi toată discuția)